Kadeti in mladinci zmagali

08.09.2014

Igralci U17 in U19 so se na domačem terenu pomerili z vrstniki iz Ivančne Gorice. Oboji so po težkem boju osvoji vse tri točke. Tekmi sta se končali z 2:0, obakrat v domačo korist. Prvi so se predstavili kadeti. Pred tekmo je bil opravljen protokol v počastitev mednarodnih dni fair playa. Kot kaže so domači pričeli preveč v duhu fair playa in gostom v začetku ponudili dve priložnosti, ki pa na srečo nista bili realizirani. Nato so tudi domači pokazali zobe. Do konca prvega dela so si ustvarili kar nekaj priložnosti oz. polpriložnosti a bili v zaključkih akcij nenatančni ali nezbrani. V začetku drugega dela so domači izpeljali lepo akcijo, ki pa so jo nespretno zaključili. Na srečo pa so bili nespretni tudi gostje in si iz te akcije sami zabili zadetek. Kot da je ta gol presekal goste, ki so v naslednjih minutah trpeli in čakali še kakšno žogo v svoji mreži. To se je tudi zgodilo v 50. minuti, ko je zadetek za 2:0 dosegel Žagar. Nato so zapretili tudi gostje. Najlepšo priložnost za Ivančno Gorico je z posredovanjem domači vratar Vrtač odbil v prečko. Do konca se izid ni več spremenil in ostalo je pri prigarani domači zmagi.

Po kadetski tekmi so na sceno stopili še mladinci. Tudi v tej tekmi so bolje pričeli gostje, ki so imeli dva nevarna strela. Prvi je zletel mimo leve, drugi pa mimo desne vratnice. V 25. minuti pa je z leve strani lep predložek poslal Vrtač Nik, katerega je Kern z glavo učinkovito zaključil z glavo. Domači so s tem povedli in si zagotovili nekoliko mirnejše nadaljevanje. V 40. minuti je lepo poiskusil Vrtač Nik, a je gostujoči vratar z lepo parado strel nekako ukrotil.  V drugem delu sta si obe ekipi ustvarili po nekaj obetavnih akcij, ki so ostale neizkoriščene. Ko so vsi že čakali zadnji sodnikov žvižg je sledila hitra kontra domačih, ki sta jo z lepim kombiniranjem v 16m prostoru efektno izpeljala Vrtač Tim in Hadžirić Anis. Anis je bil tudi krvnik te akcije in zadel za domačo zmago 2:0.

Naslednja tekma bo že v sredo 10.09.2014 ob 15.00 (kadeti) in 17.00 (mladinci) uri v bližnjih Radomljah. Vableni k spodbujanju!!
Nekaj več slik z obeh tekem v kratkem v galeriji.


Nazaj