Potrjeno sodelovanje z NK Velesovo

10.08.2009

Da nogomet ne pozna več ograd sta poskrbela NK Šenčur in NK Velesovo, ki bosta v sezoni 2009/2010 nastopala z nekaterimi skupnimi selekcijami.Ideja je zaživela pred približno pol leta, ko so se trije naši starejši dečki odločili za pomoč NK Velesovo pri osvojitvi naslova gorenjskih prvakov. Sodelovanje se bo nadaljevalo tudi v tej sezoni, predlog, ki je tudi osnova za pogodbo med kluboma, predvideva sodelovanje najmanj za naslednja 4 leta.

V 2. slovenski kadetski ligi bo tako nastopala ekipa NK Šenčur – Velesovo, medtem, ko bomo imeli v kategoriji starejših dečkov v 1. gorenjski ligi dve ekipi. Izhodni letnik fantov rojenih leta 1995 bo nastopal pod imenom NK Velesovo-Šenčur, medtem ko bodo leto mlajši fantje rojeni leta 1997 skupaj igrali pod imenom NK Šenčur-Velesovo.

Seveda se bo s tem povečala tudi konkurenca v vseh ekipah, vendar na žalost je tako, da v višjih starostnih kategorijah polovičarstva nogomet več ne dopušča. Vsem fantom, ki bodo želeli nogometno napredovati, bosta kluba omogočala kvalitetno vadbo pod visoko izobraženimi trenerji (trener PRO, diplomant Fakultete za šport, trener A), treniranje na naravni travi treh igrišč (Šenčur, Velesovo, Olševek), in še in še.

V samem začetku se bomo tako trenerji kot igralci verjetno še malo »lovili«, logistika bo znala biti manjši problem, vsi skupaj pa verjamemo, da bodo igralci dali vse od sebe, ne glede na barvo dresa katerega bodo oblekli. In ravno igralci ste tisti, ki boste besede na papirju morali potrjevati najprej z garaškim delom, kasneje bodo prišli tudi rezultati.


Nazaj