Člani premagali sami sebe

19.10.2014

Članska ekipa se je na domačem terenu pomerila z neposrednim tekmecem na lestvici , ekipo Farmtech Veržej. Domači so imeli pred tekmo samo en cilj in to so bile tri točke. Domača ekipa je zato tudi napadalno začela tekmo. Že v uvodnih minutah je imel lepo priložnost z glavo Ljubijankić. Šenčur je imel pobudo in v 22. minuti je z glavo poiskusil še Pavlin. Kar domači niso izkoristili pa so gostje. V 23. minuti je Anželj naredil prekršek v 16m prostoru, glavni sodnik Antič pa je po dolgem pomisleku pokazal na belo točko. Izvajalec 11m je bil Kek, ki je priložnost tudi zanesljivo realiziral. Domači so po zaostanku še bolj pritisnili na vrata gostov in že po treh minutah prišli do izenačenja. Po predložku Guberca se je najbolje znašel Pavlin ter zadel za izenačenje na 1:1. Ta zadetek je dal domačim dodatnih moči in za vodstvo so potrebovali samo dve minuti. Lepo akcijo po levi strani je na koncu v vodstvo pretvoril Ljubijankić. Do konca prvega dela bi morali domači doseči še  kakšen zadetek, vendar so bili v zaključkih akcij nenatančni. Tako se je polčas končal »le« z 2:1.

Tudi drugi del se je pričel z navdahnjeno igro domačih. Najprej je s prostega strela zapretil Gvardjančič, vendar je gostujoči vratar  z nekoliko težavami strel le zaustavil. Sledila je mat pozicija za tretji zadetek, a se je Košnik v zaključku preveč zapletel. In kar domači niso uspeli realizirati so gostje . Najprej nova 11m po prekršku Aljančiča. Nova zelo dvomljiva odločitev glavnega sodnika. Po že videnem scenariju je z neverjetno dolgim razmislekom še enkrat pokazal na belo točko za Veržej. Odgovornost je še enkrat prevzel Kek in tudi drugič premagal brezposelnega vratarja Žlebnika. To je domače vrglo s tira in že minuto po izenačenju so dobili še en gol. Praktično edini resni strel v okvir domačih vrat je končal v mreži. Strel z leve strani je zletel v daljši kot domačega vratarja in kot se je na koncu izkazalo je bil to odločilen trenutek tekme. Zmagovitega zadetka se je veselil Vinković. Domači so do konca poiskušali priti vsaj do točke, vendar svojih priložnosti niso realizirali. Pavlin je bil korak prekratek, Kokalj je z drsečim šartom lepo zadel žogo a na nesrečo je le-ta na črti dobesedno zadela gostujočega vratarja, Čretnik je meril nekoliko previsoko, ... . Še enkrat se je z domačo usodo poigral sodnik Antič. Po padcu domačega napadalca si je znova vzel čas za premislek, a tokrat je dosodil simuliranje Ljubijankića in rumeni karton.

Na koncu se morajo fantje zavedati, da bi z boljš realizacijo kot so jo prikazali na tej tekmi premagali tako Veržej kot sodnika. Za poraz so si krivi sami.

Več slik s tekme si lahko ogledate v zavihku multimedija (foto: Elva).

Naslednja tekma bo v soboto 25.10. ob 14.00 v Ankaranu.

Izjavi po tekmi:

BRANE_PAVLIN_PO_VERZEJU.mp3

EMIR_LJUBIJANKIC_PO_VERZEJU.mp3


Nazaj