Konec jesenskega dela

28.11.2014

Z člansko tekmo med Šenčurjem in Krškim se je končal jesenski del sezone 2014/2015. Rezultati ekip so bolj ali manj na pričakovani ravni. Članska ekipa je bila po lanskih številnih odhodih igralcev sestavljena skoraj povsem na novo. To se je poznalo na uigranosti ekipe in pa v dojemanju igre, ki jo od igralcev zahteva trener Branko Pavlin. Tako so člani po polovici sezone na osmem mestu in jih spomladi čaka ogorčen boj za obstanek v 2. SNL. Iz lige izpadeta deveto in deseto moštvo. Pred deveto uvrščeno ekipo Dravinje ima Šenčur točko prednosti, pred deseto (Šmartno) pa je prednost sedem točk. Med jesenskim delom so imeli člani kar nekaj tekem na katerih bi lahko, oziroma bi morali iztržiti več točk ( doma Veržej, na gostovanjih Tolmin, Dob, Ankaran, Dravinja). Tako ne ostane drugega, kot da se ekipa dobro pripravi na spomladanski del in mogoče še s kakšno okrepitvijo doseže željeni cilj ter obstane v 2.SNL.

lestvica 2.SNL

SNP o jesenskem delu

Mladinci in kadeti po polovici sezone na skupni lestvici ostajajo v boju za vrh lestvice. Skupno so po prvem delu na tretjem mestu in za vodilno ekipo Bilje zaostajajo 8 točk, za drugo uvrščeno ekipo iz Radomelj pa 4 točke. Glede na to, da se v vsakem krogu lahko osvoji 6 točk je možno še vse. Mladinci so na lestvici tretji, za vodilnimi Biljami in Radomljami, kadeti pa četrti z vsega tremi točkami za vodilno ekipo NOGA Britof. Obe ekipi imata kar veliko število fantov, ki so vhodni letniki, ter bodo igrali skupaj še naslednjo sezono. Kader v obeh ekipah je številčen tako da imata trenerja Sedej in Poljak dovolj igralcev. Zato tisti, ki v 2. SKL/SML ne dobijo veliko priložnosti za igro nastopajo v Gorenjski mladinski ligi. Na koncu jim zaželimo čim več uspešnih iger v nadaljevanju sezone. Če bo to dovolj za vrh bo, drugače pa v nov boj naslednjo sezono.

skupna lestvica 2.SML/SKL
lestvica 2.SML
lestvica 2.SKL
lestvica U19 - GNL

Združena ekipa Velesovo-Šenčur nastopa v 1. ligi U15 Zahod in je po polovici sezone na predzadnjem mestu. Varovance trenerja Gogića tako v drugem delu sezone čaka težek boj za odrešilno dvanajsto mesto, ki prinaša obstanek v družbi najboljših klubov v Sloveniji. Trenutno je na tem mestu ekipa Vipava Ajdovščina, ki ima tri točke naskoka pred ekipo Velesovo-Šenčur.

lestvica U15 - zahod

Pri starejših dečkih U15 Šenčur zastopa ekipa Šenčur U14. Fantje so leto mlajši od nasprotnikov in si pridobivajo dragocene izkušnje za naprej. Glavnina teh igralcev po končani sezoni namreč odide igrat v kombinirano ekipo Velesovo-Šenčur, kjer igrajo že prej omenjeno 1. ligo U15. Ne glede na to, da so fantje leto mlajši so po prvem delu sezone na lestvici na odličnem 4. mestu med trinajstimi ekipami. Trener Alibabić z svojimi izkušnjami iz igralske kariere fante zna dobro pripraviti za tekme in plod tega je tudi dober rezultat.

lestvica U15 - GNL

V kategoriji mlajših dečkov U13 ima Šenčur dva predstavnika. To sta ekipi Šenčur, ki je po polovici sezone med dvanajstimi ekipami na tretjem mestu in pa ekipa Šenčur U12, ki zaseda peto mesto. Trenerja Ošljak in Mubi imata na voljo nadarjeno generacijo, ki je svojo kvaliteto dokazala že pred prvenstvom z zmago na mednarodnem turnirju v Celovcu.

lestvica U13 - GNL

V tekmovanju U11 ima Šenčur prav tako dva predstavnika. Ekipi Šenčur in Šenčur U10 uspešno zastopata klubske barve. V tej kategoriji se ne vodi nobena tekmovalna lestvica in je v prvem planu igra vseh igralcev. Z letošnjo sezono na teh tekmah tudi ni več prisotnih sodnikov. Trenerja sta Švegelj in Žlebnik.

Na koncu ostane še najmlajša kategorija U9, pri katerih je prav tako v prvem planu igra. Trenerja Kotnik in Rozman svoje igralce v okviru tekmovanja MNZG vodita po turnirjih, ki nekako nadomestijo ligaške tekme. Tudi v zimski sezoni so najmlajši zelo dejavni saj poleg zimske lige, ki poteka v Šenčurju ( balon z umetno travo) igrajo še na turnirjih Rad igram nogomet.

Barve Šenčurja v zimski ligi poleg omenjene selekcije U9 zastopajo še igralci selekcij U11 in U13. Tekme se igrajo ob sobotah in nedeljah v že omenjenem balonu.

Za vratarje v letošnji sezoni skrbi Andrej Troha, ki ima tudi svojo vratarsko akademijo. Z strokovnim znanjem in svojimi izkušnjami, ki si jih je pridobil kot vratar, je vsekakor prava oseba za napredek vratarjev.

V prvi polovici sezone je bilo na glavnem igrišču odigranih 60 uradnih tekem. Če k temu prištejemo še prijateljske tekme in treninge potem je igrišče še v dobrem stanju. Lahko samo upamo, da bodo dodatne površine za treniranje čim prej postale realnost. Umetna trava pa je verjetno lahko samo skrita želja brez katere pa v bodoče enostavno ne bo šlo. V mesecih ko prevladujeta dež in sneg je igrišče z umetno podlago edina rešitev.


Nazaj