Člani še drugič strli Triglav

22.03.2015

Po zmagi na domači tekmi Šenčurja proti Triglavu v jesenskem delu prvenstva v 2. SNL je zopet prišel na vrsto derbi za prevlado na Gorenjskem. Tudi tokrat je bil favorit glede na prvenstveno lestvico jasno znan. To je bila domača ekipa iz Kranja. S to tezo pa se Šenčurjani nikakor niso strinjali in še drugič v sezoni premagali sosede iz Kranja. Tudi tokrat je bil rezultat 2:1 v korist Šenčurja.

Tekma v lepem vremenu in na odlično pripravljenem igrišču v začetku ni prinesla nekih priložnosti. Že prva prava priložnost pa je pomenila vodstvo Šenčurjanov. Po lepi podaji Rujovića do Markiča, je le ta lepo zaposlil Guberca, ki je z diagonalnim strelom premagal domačega vratarja in poskrbel za vodstvo Šenčurja. Po vodstvu so se gostje nekoliko pomaknili nazaj in kljubovali terenski premoči Triglavanov vse do 43. minute, ko so gostujoči igralci za hip pozabili na blokado strela Aleša Poplatnika in to je bilo dovolj za izenačenje na 1:1. Strel z desne strani je tudi nekolko presenetil tudi vratarja Žlebnika, ki pa je svoje kvalitete  pokazal v zaključku tekme.

V pričetku drugega dela tekme so najprej trikrat zapretili igralci Šenčurja, ki pa lepih priložnosti niso iskoristili. Z enako mero so vrnili Triglavani, ki so zadeli tudi prečko, dva strela pa je ukrotil odlični Žlebnik. Po eni od obramb Žlebnika je Šenčur izpeljal še en hiter nasprotni napad, ki ga je po podaji Rujovića elegantno zaključil Kokalj in poskrebel za vodstvo gostov z 1:2. To je ostal tudi končni izid tekme, ki pa ga je še enkrat več obdržal vratar Šenčurja. V sodnikovem podaljšku je z lepo parado preprečil izenačenje.

Na koncu pohvala vsem igralcem, ki so ali tudi niso dobili priložnosti, ter tudi stroki, ki je ubrala uspešno taktiko za KLASIKO, kot so ga nekateri poimenovali.

Vabljeni pa že na naslednjo tekmo, ki bo v soboto 28.03. v Šenčurju proti ekipi Šmartnega. Pomoč navijačev bo odločilnega pomena. Vabljeni!!

Pa še izjavi akterjev,  ki jih ponovno odstopa neumorna Branka Jurhar in radio Triglav.

BRANE_PAVLIN_PO_TRIGLAVU.mp3

SAMO_KOKALJ_PO_TRIGLAVU.mp3


Nazaj