Še tretja zmaga proti Triglavu

04.04.2015

Članska ekipa Šenčurja se je po slabih 14-ih dneh ponovno odpravila na gostovanje k sosedom v Kranj. Po zadnji zmagi v Kranju se je ekipa vnovič odpravila po tri točke in te vnovič dosegla. Tudi tokrat so se zmage veselili Šenčurjani. Kot že na prejšnjih dveh tekmah je bil izid na koncu 2:1 za Šenčur.

Prvi so zapretili gostje že v 3. minuti, ko je pred vrata podal Ljubijankić, panike v domači obrambi pa gostje niso znali izkoristiti. Po desetih minutah nadaljevanja je s strelom poiskusil Guberac, a je njegov strel zletel le malo mimo vrat domačih. Po slabih dvajsetih minutah so prvič poiskusili tudi domači, a je Žlebnik strel brez težav ukrotil. Prišla je 25. minuta, ko so domači izkoristili nezbranost gostov ter s podajo v prostor Krciću omogočili samostojen prodor. Krcić je darilo uspešno zaključil in zadel prazno mrežo za domače vodstvo. Že čez dve minuti se je v idealnem položaju za izenačenje znašel Ljubijankić, ki pa pri strelu ni bil najbolj natančen. V zadnji minuti prvega dela je bil po podaji Kokalja pred vrati za malenkost prekratek Paviln. Tako so domači odšli na odmor z zadetkom prednosti, lahko pa bi bilo povsem drugače. Igra Šenčurja v prvem delu je dajala dobre obete za drugi del.

V 52. minuti je z leve strani kot izvajal Rujović, ter z direktnim strelom na vrata dodobra namučil domačega vratarja, ki je žogo z težavo spravil v nov kot. Znova ga je izvajal Rujović. Po njegovem predložku je bil na drugi vratnici za malo prenizek Gvardjančič. Prišla pa je tudi 57. minuta, ko je Rujović izenačil. Gol zelo podoben prvemu Triglava. Tudi ta je bil namreč dosežen v prazno mrežo. Po izenačenju so gosteje še bolj pritisnili. Kokalj je pobegnil domači obrambi, ki ga je v kazenskem prostoru le nekako ujela in s pomočjo vratarja žogo spravila v kot. Na nasprtotni strani so s strelom poizkusili tudi domači, vendar mimo vrat. Šenčur pa se z delitvijo točk ni hotel zadovoljiti. Sledila je hitra kontra. Rujović je na koncu lepo podal v sredino kjer je s strelom poizkusil Beganović. Na njegovo smolo je žoga zadela le prečko. V 85. minuti pa je stvari v svoje noge še enkrat prevzel Rujović. Z okoli 17-ih metrov je lepo zadel v zgornji desni kot domačih vrat. Domači vratar je bil nemočen. V izdihljajih tekme je imel po še enem hitrem napadu priložnost Beganović, vendar je njegov strel še enkrat zaustavil okvir vrat.

Na koncu povsem zaslužena zmaga Šenčurja. Naslednja tekma bo na sporedu v soboto, ko v Šenčur prihaja drugouvrščeni Aluminij. Tekma bo ob 19.00 uri.

Vabljeni!

Na koncu še izjavi, ki nam jih posreduje Branka Jurhar z radia Triglav.

PAVLIN_BRANE_PO_TRIGLAVU.mp3

ENES_RUJOVIC_PO_TRIGLAVU.mp3