Člani do pomembne zmage

03.05.2015

Članska ekipa Šenčurja se je tokrat odpravila na gostovanje v dobrih 70 kilometrov oddaljeno Šmartno ob Paki. Ta tekma je bila na seznamu tistih, kjer so bile tri točke nujne. Na koncu se je vse skupaj izšlo z odliko. Šenčur je bil v tej tekmi izraziti favorit, kar pa v uvodnih minutah ni potrdil. Domači so namreč že prvi predložek v tretji minuti spremenili v vodstvo. Na dolgo podajo domačih v obrambi Šenčurja ni bilo reakcije in domači igralec Mišetič je z glavo zadel za 1:0. To je bil kar velik šok za Šenčur.

Šenčurjani so rabili kar nekaj minut po šoku, da so prišli k sebi in žogo spustili na tla ter začeli igrati kot znajo. Prvi je po lepem preigravanju poizkusil Guberac, čigar strel je na žalost kar številnih privržencev Šenčurja, končal v vratnici. Gostje so nato vse bolj pritiskali proti vratom domačih. V 24. minuti je z desne strani poslal predložek pred domača vrata Eržen, kjer pa je kar nekaj igralcev žogo zgrešilo in le ta je končala v domači mreži za 1:1. Po izenačenju je Šenčur dobesedno stisnil domače v obrambo. Sledile so številne priložnosti, ki so ostale neizkoriščene zaradi neučinkovitosti, nenatančnosti ali odličnih obramb domačega vratarja Mihe Tetičkoviča. Med priložnostmi je bila še ena vratnica, ki jo je zadel Gvardjančič. Na koncu prvega dela se je nekako le izšlo, ko je po prodoru po levi strani Guberac podal pred vrata, žoga pa je po nespretnem posredovanju domačega branilca končala v mreži. Tako se je prvi del končal z 1:2 za Šenčur, kar pa je bilo glede na priložnosti mnogo premalo. Toliko priložnosti v dobre pol ure si Šenčur že dolgo ni ustvaril.

Po odmoru je Šenčur pritisnil tudi v drugem delu. Najprej je od daleč poizkusil Gvardjančič, ki pa cilja ni zadel. Zato pa se je isti igralec med strece vpisal v 60. minuti po prostem strelu. Njegov močan strel je nekako presenitil tudi do tedaj odličnega domačega vratarja. To je pomenilo vodstvo Šenčurja z 1:3. Po nekaj minutah pa je svoje znanj pokazal tudi vratar Šenčurja Žlebnik, ki je preprečil znižanje domačih. Za končnih 1:4 je imel glavno zaslugo Kokalj, ki je na sredini odvzel žogo domačim ter po dvojni podaji z Rujovićem zadel za končnih 1:4. Šenčur si je do konca prizadeval doseči še kakšen gol, kar pa jim ni uspelo. Vsekakor pohvala vsem, predvsem za povratek po zaostanku in več uspeha pri realizaciji že na naslednji tekmi v soboto v Veržeju.

BRANE_PAVLIN-SMARTNO.mp3

SAMO_KOKALJ-SMARTNO.mp3


Nazaj