Poraz v Ankaranu

24.05.2015

Tekmovanje v 2.SNL se počasi končuje. Člani so se odpravili še na zadnje gostovanje v Ankaran. Po zmagi v prejšnjem krogu proti Tolminu si je Šenčur že zagotovil obstanek v drugi ligi in tako so lahko v Ankaranu nastopili povsem sproščeno. Tekmo pa so vzeli kar preveč sproščeno in dokazali, da brez borbe in discipline v igri ni mogoče priti do pozitivnega rezultata.

Domači so prvič zapretili v 8. minuti, ko je vratar Deronja žogo še nekako izbil v kot. To pa mu ni več uspelo v 20. minuti. Obramba Šenčurja je večkrat neuspešno poizkušala žogo izbiti iz svojega kazenskega prostora, a neuspešno. To so domači vnovčili in osamljenemu Vodebu z nekaj metrov ni bilo težko zadeti za vodstvo z 1:0. To vodstvo pa ni dolgo zdržalo, saj je v 25. minuti Kokalj prodrl v domači kazenski prostor, kjer pa so ga obrambni igralci Ankarana zaustavili s prekrškom. Zanesljiv izvajalec z 11m je bil Rujović. Festival zadetkov se je na žalost Šenčurja nadaljeval že po petih minutah po izenačenju. Neodločna obramba Šenčurja je Vekiću omogočila strel z desne strani, kar je domači igralec efektno izkoristil za novo vodstvo. Za rezultat prvega dela, 3:1, je v 38. minuti poskrbel Pahor, ki je z nekaj metrov z glavo matiral Deronjo. Slaba predstava Šenčurja v prvem delu ni obetala nič dobrega pred nadaljevanjem.

To se je drugem delu tudi potrdilo. Najprej je za 4:1, z glavo zadel Vekić, za 5:1 pa prav tako z glavo Pahor. Nato so imeli tudi igralci Šenčurja tri, štiri odlične priložnosti v kratkem času. Na žalost so bili nenatančni ali pa jih je v obup spravljal domači vratar. Ko je že kazalo, da zadetkov ne bo več, pa so v zadnjih petih minutah padli še trije. Najprej je z lepim strelom v dolgi kot za znižanje na 5:2 poskrbel Rujović, za 6:2 je, ponovno z glavo, zadel znova osamljeni Vodeb, za končnih 6:3 pa je s prostega strela zadel Rujović. Zadnji krog bo odigran v soboto 30.05. ob 17.00 uri, ko v Šenčur prihaja Roltek Dob. Dobljani se še borijo za sam vrh lestvice, zato se obeta napeta tekma.

BRANE_PAVLIN-ANKARAN.mp3


Nazaj