Člani v Veržeju pustili dve točki

18.10.2015

V 11. krogu se je Šenčur odpravil na gostovanje v Veržej. V Prlekiji so Šenčurjani vedno prikazali dobre partije, a točkovni izkupiček je bil bolj klaveren. Tudi v tej tekmi se tradicija ni izneverila. Na težkem terenu bi se Šenčurjani glede na priložnosti vsekakor morali veseliti treh točk.

V prvem polčasu je bila igra raztrgana in nepovezana na obeh straneh. Omembe vredni sta samo priložnost domačih po strelu z glavo in priložnost Šenčurja po predložku Rujovića ter strelu Schwarzmanna iz prve. Med odmorom je na terenu nastopila domača navijaška skupina Tikvice, ki je kot kaže igralce obeh ekip predramila, da so v drugem delu pokazali živahen nogomet poln priložnosti.

Prvi so zapretili domači, ki pa so zadeli samo zunanji del mreže. Sledilo je dvajset minut v katerih bi Šenčur moral odločiti zmagovalca. Pet priložnosti je ostalo neizkoriščenih. Najprej je po podaji Rujovića Beganovićev strel z okoli 17 metrov domači vratar lepo ubranil. Cesar se je že v naslednjem napadu znašel v izvrstnem položaju a je meril mimo leve vratnice domačih vrat. Na voljo je imel tudi izbiro podaje do povsem prostih soigralcev. Nato so zgrešili še Rujović s strelom v dolgi kot, Splichal z okoli desetih metrov in še enkrat Cesar po strelu z glavo. In rek »kdor ne da dobi« se je na žalost izkazal za pravilnega tudi tokrat. Domači so namreč po edini napaki v obrambi Šenčurja na današnji tekmi povedli z 1:0. Neuspešno izbita žoga je prišla do domačega napadalca, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti. Za to napako pa v prvi vrsti ne gre kriviti ožje obrambe, ampak igralca na sredini, ki je z nespametno potezo vse skupaj zakuhal. Na srečo pa so Šenčurjani izid že po parih minutah poravnali na 1:1. Burkeljca, ki je vstopil le tri minute pred tem, je izkoristil podajo Rujovića in z lepim strelom po tleh tik ob vratnici poskrbel za zasluženo izenačenje. Tudi po izenačenju so bili Gorenjci veliko nevarnejši. Najprej je streljal Beganović, vratar je strel obranil, Rujović pa meril mimo. V priložnosti se je nato znašel še Markič, čigar strel so domači izbil z golove črte. Še pred tem se je po podaji Burkeljce v lepi situaciji znašel Rujović, ki pa akcije ni zaključil. Že v sodnikovem podaljšku je še enkrat poiskusil Markič. Tudi tokrat se je domačim izšlo, saj so nekako po čudežu žogo uspeli zaustaviti pred golovo črto.

Na koncu resnično škoda za zapravljene priložnosti.

Nasledni krog bodo Šenčurjani odigrali v soboto 24.10. ob 18.00 uri v Šenčurju proti Zarici. Še pred tem pa v sredo 21.10. ob 19.00 uri že dvakrat prestavljeno pokalno tekmo proti Bledu. Vabljeni!

DARKO_GRUBI_PO_VEREJU.mp3