Devetka vknjižila prve spomladanske točke

03.04.2009

Včeraj smo se v pravem nalivu za prvenstvene točke prvič v tem koledarskem letu pomerili z združeno ekipo NK Kondor - Polet, ki je na tekmo prišla le z dvanajstimi igralci, tako  da je imela vsaka nasprotna ekipa le pet igralcev v polju. Vendar ne Zmajev, ne Tigrov to ni zmotilo, na ogrevanje so odšli odločeni pokazati največ. Za tiste, ki ne vedo, ekipa U9 se ne deli na A in B ekipo, temveč na Zmaje in Tigre, tako pri fantih ni predsodkov o boljših in slabših.

Pred samo tekmo smo želeli osvojiti več točk kot jeseni, ko smo ostali zgolj pri eni sami točki, tako da bi bila že ena zmaga potrditev napredka ter rezultat dobrega dela v zimskem času in na pripravah v Italiji. Čeprav je med celotno tekmo dež neusmiljeno padal, smo obe tekmi začeli odločno, Tigri so preko Mateja in Žana hitro povedli, medtem ko so na prvi tekmi Zmaji igrali dobro v polju, pred golom pa preveč oklevali, streljali mimo gola ali naravnost v vratarja. Bolj je šlo k koncu prve tekme, večja je bila nervoza, ter se spraševali, bomo dali vsaj en gol. Pa smo ga, po podaji Domna je Urban v zadnji minuti zadel za nove tri točke. Medtem na sosednjem igrišču prava drama. Po vodstvu z dvema goloma, so gostje po napakah v obrambi trikrat zadeli, ter tako premagali Tigre s 3:2.

V drugih dveh tekmah podobna slika, obe ekipi sta lepo igrali do gola, vendar pa ponovno slabo zaključevali akcije, oziroma sta se izkazala nasprotna vratarja. Pa vendar so Zmaji ponovno po Domnovi podaji in golu Gašperja le zabili en gol, ki je bil na koncu odločilen za zmago. Pri Tigrih se je potrdilo pravilo, da kdor ne gola, ga hitro dobi, le z razliko da smo prejeli celo dva gola in tako izgubili.

Vseeno, fantom čestitke za borbeno in dobro igro, goli na tekmah bodo že prišli, verjetno že naslednji četrtek, ko prihaja Kranjska gora.

trener


Nazaj