Tretji gorenjski derbi proti Savi iz Kranja

23.09.2016

V petkovem večeru se bosta v športnem parku v Šenčurju v gorenjskem, lahko rečemo tudi medobčinskem obračunu 6. kroga v 3. nogometni ligi center pomerila Tinex Šenčur in Sava iz Kranja. Oba današnja nasprotnika sta v tem tednu uspešno opravila tudi v pokalu Medobčinske nogometne zveze Gorenjske in se uvrstila med osem najboljših ekip. Tinex Šenčur je na Jesenicah premagal tamkajšnjo ekipo, ki igra v gorenjski članski ligi z 2:4. Sava pa je v Bitnjah premagala gorenjskega ligaša JuRentA Bitnje s 6: 8. V četrtfinale so se uvrstili: Triglav Kranj, Zarica Kranj, Tinex Šenčur, Sava Kranj, Velesovo, Žiri, Škofja Loka in Bohinj. Žreb parov bo v ponedeljek ob 18ih  v prostorih Medobčinske nogometne zveze Gorenjske v Kranju. Dvoboje naj bi odigrali v sredo, 5. oktobra ob 16ih.

Današnja nasprotnika sta na lestvici v 3. ligi center eden za drugim. Tinex Šenčur je z devetimi točkami na šestem mestu, Sava pa je s točko manj sedma. Na lestvici je prva Ilirija s 13imi točkami, drugi je s točko manj Bled, tretji pa AŠK Bravo, ki ima 10 točk.  Na lestvici strelcev v tem ligaškem tekmovanju sta Nejc Tominc iz Tinex Šenčurja in Damir Marjan iz Save vratarje nasprotnikov premagala petkrat.

Vabljeni, da ekipo Tinex Šenčur spremljate tudi na njihovih gostujočih tekmah. V dvoboju 7. kroga gremo na gostovanje v Ivančno Gorico. V 8. krogu, 9. oktobra pa bomo v športnem parku v Šenčurju gostili Ilirijo.

Petkov  dvoboj Tinex Šenčur: Sava Kranj se bo v športnem parku v Šenčurju začel ob 19ih.


Nazaj