Iz Kamnika z dvema pokaloma

23.01.2010 Veseli smo vsakega dobrega izida in truda naših športnikov, da ga dosežejo. Tokrat smo dobili oboje. Motivirano ekipo, ki je grizla do zadnjega atoma moči in rezultat. Pri nas je glavni cilj napredek in vzgoja. Želimo športnike usmeriti v nogomet tako množično kot vrhunsko. In usmerjamo otroke v to, da je rezultat pomemben zaradi njih samih in tako vzgajamo tekmovalce. Nikoli pa ni slabe volje ali jeze zaradi slabih izidov. Lahko le zaradi slabega pristopa ali pomanjkanja želje. In tako so se obnašali tudi starši ekipe U-9 in otroci so v sproščenem ter varnem okolju pokazali iz kakšnega testa so. Resda je v  polfinalu nekoliko zmanjkalo moči in se je zatresla noga ob podaji. Vendar pa smo bili v želji in pristopu vrhunski za kar smo se nagradili s tretjim mestom. otroke usmerjamo v nogomet, ker ga imajo radi, ker jih imamo mi radi in ker želimo vzgojiti tako vrhunske športnike za tekmovalni nogomet, kot tudi tiste, ki tega nivoja morda ne bodo sposobni. In na tem turnirju smo b ili zaradi njih ne pa zaradi lastne zabave kot ena izmed ekip, ki je bila vodena in glasno usmerjana tudi iz tribune. Vse čestitke zmagovalcem iz ND Triglava, ki so na tem turnirju pokazali velikoin mleli nasprotnike, saj so vsem zabili najmanj tri zadetke razen nam. Le mi smo jim vzeli točko in odigrali brez zadetkov. Za posladek na koncu pa je naš vratar prejel pokal za najboljšega čuvaja mreže. Pravilni pristop pri treningih se že kaže predvsem v zdravem okolju, kjer otroci uživajo in napredujejo ter dosegajo ob porazih tudi odmevne zmage in rezultate. Le tako naprej.