TURNIR U10 ČRNUŠKA POMLAD 2017

12.06.2017

TURNIR U10 ČRNUŠKA POMLAD 2017

Potem, ko je bil za nami zaključni klubski piknik in ko so vse klubske selekcije že končale s svojimi tekmovanji, pa selekcija U10 ostaja v tekmovalnem ritmu. Pretekli vikend so namreč sodelovali na močnem mednarodnem turnirju v Ljubljani Črnuška pomlad 2017, ki je služil kot dobra priprava za zaključni Champions trophy turnir na Dunaju od 16.-18.junija. Glede na to, da je bila ekipa zaradi poškodb in šolskih obveznosti močno okrnjena, sta jim n...a pomoč priskočila tudi dva igralca iz sosednjih klubov Komende in Velesovega, Mark in Matevž.
Žal se že v skupinskem delu ni izšlo vse po načrtih. Po porazu v prvi tekmi proti kasnejšim zmagovalcem Biljem in neodločenim rezultatom proti ekipi Črni graben, je o napredovanju v izločilne boje odločala tekma proti Laby's Mengu 28. In ko je šlo najbolj za nohte, so naši fantje odigrali odlično in zmagali s 3-0 in se tako uvrstili v četrtfinale, kjer pa jih je čakala domača ekipa Črnuč. V napeti tekmi je zmagovalca odločil gol v zadnjih minutah, ki pa je pomenil tudi napredovanje v polfinale. V polfinalu je bila nasprotnik ljubljanska Ilirija, ki je dan pred tem osvojila turnir v Novem mestu Lions cup in tudi v Črnučah veljala za prvega favorita. Po zares težkem in napetem boju in zmagi z 2-1 se je lahko ekipa Šenčurja veselila uvrstitve v finale in boja za veliki prehodni pokal. V finalu pa znani nasprotniki iz prve tekme v skupinskem delu NK Bilje iz Renč, ki pa so se zopet izkazali kot premočan nasprotnik in porazili našo ekipo z 1-4. Kljub vsemu pa si prav vsi naši igralci zaslužijo čestitke za osvojeno drugo mesto, predvsem pa njihovo borbenost, ekipni duh in nepopustljivost.