ZAGORJE OSTAJA NEPREMAGLJIVA TRDNJAVA

27.08.2017

Težko tekmo je Tinex Šenčur v Zagorju izgubil z 3:1

V 2. krogu se je ekipa Tinex Šenčurja odpravila na gostovanje v Zagorje.

Pred 150 glavo množico domačih navijačev je slavila ekipa Zagorja z 3:1 (3:0 ob polčasu)

Zagorje, ki velja za kakovostno ekipo in poleg Šenčurja in Bleda naskakuje vrh lestvice v letošnji sezoni je na začetku tekme prevzel pobudo. Vratar Matic Pečnik, ki je imel kar nekaj dela, se je s svojim posredovanjem nekajkrat odlično izkazal, a je bil v 17 minuti nemočen, ko se je pred njim po dobri podaji soigralca znašel Ivica Perić, ki je popeljal domače k vodstvu 1:0.

V 22. minuti je sledil nov hladen tuš za rumene, ko je vodstvo na 2:0 povišal Aleš Burja. V zadnji minuti prvega polčasa pa so domači po strelu Jana Holešeka iz šestnajstmeterskega prostora povedli že na 3:0.

V drugem polčasu je Šenčur pokazal drugačen obraz in močno pritisnil proti nasprotnikovemu golu, ki se je 45 minut krčevito branil na svoji polovici.

Odgovornost je v svoje noge prevzel Ervin Jogić. V 64 minuti je po desnem krilu pobegnil Nahtigalu v šestnajstmeterski prostor in se sam znašel pred domačim vratarjem. Nahtigalu ni preostalo drugega kot storiti prekršek, kar je sodnik kaznoval z enajstmetrovko, ki jo je izvajal kar Ervin Jogić. Vratarja je rutinirano premal v levi spodnji kot za 3:1.

Pritisk Šenčurja se je stopnjeval in sledila je sporna 81. minuta, ko se je po natančni podaji soigralca pred domačim vratarjem Miho Gracarjem sam znašel Luka Markič. Vratar Gracar, ki je stal izven svojega šestnajstmeterskega prostora je po preigravanju Markiča nepravilno posredoval z roko. Sodnik, ki bi lahko pustil rumenim prednost žoge, saj se je Markič z žogo sam znašel pred praznim golom, je takoj zaustavil igro in pokazal domačemu vratarju rdeči karton.

Sporna odločitev glavnega sodnika Denisa Halilovića, ki se je odločil, da ne bo pustil prednost igre gostom pred praznim golom Zagorja je Šenčurjane prikrajšala doseči zanesljivi zadetek za 3:2 s katerim bi se Šenčur vrnil v ponoven boj za zmago. 

Zagorjani so nadaljevali igro z desetimi igralci, brez izključenega vratarja in vzdržali vse nadaljne napade Šenčurja za končih 3:1.

Začetna postava Tinex Šenčurja: Matic Pečnik, Doan Ibraimov Đan, Kristian Rozman, Matic Bertoncelj, Aleksander Pinoza, Luka Markič, Ervin Jogić, Denis Beširević, Anže Šimenc, Luka Jagodic Bašič, David Ivanuša

Zadetki za Zagorje: Ivica Perić (17 minuta), Aleš Burja (22 minuta), Jan Holešek (45 minuta)

Zadetki za Tinex Šenčur: Ervin Jogić (65 minuta po enajstmetrovki)

Avtor: Tomaž Voršič


Nazaj