TINEX ŠENČUR SLAVIL VISOKO ZMAGO PROTI BOHINJU Z 9:1

02.09.2017

Zmagoslavje domačih ob visokem vodstvu proti Bohinju

Tinex Šenčur z igralcem manj proti Bohinju do spektakularne zmage z 9:1

V 3. krogu je ekipa Šenčurja doma gostila NK Bohinj. V začetni enajsterici domačih, ki jo je trener Erik Kržišnik nekoliko spremenil je prvič letos zaigral tudi rezervni vratar Klemen Knavs.

Tekmo sta obe ekipi začeli enakovredno in odprto z željo po čimprejšnjem zadetku. Prvi zadetek za vodstvo 1:0 so dosegli domači v 8. minuti po mojsterskem strelu Ervina Jogića, ki je s svojo natančno desnico iz razdalje 18 metrov v levi zgornji kot presenetil gostujočega vratarja Zorana Grgića, ki je bil ob posredovanju nemočen.

Zadetek domačih ni zmedel gostov, saj so že čez 2 minuti zadeli za izenačenje na 1:1. Zadetek za goste je dosegel v 10 minuti Ožbej Potočnik Lauko.

Drugi zadetek za Šenčur je z nekoliko nogometne sreče dosegel ponovno Ervin Jogić v 16 minuti, ko se je po odbiti žogi sam znašel neposredno pred gostujočim vratarjem, ki je že premagan ležal na zelenici. Žogo je potisnil v gol za vodstvo 2:1.

Od 16. minute naprej smo gledali vsesplošno ofenzivo domačih proti gostojočemu golu. Z nekaj redkimi izjemami je potekala akcija povsem na nasprotnikovi polovici. Šenčurjani, ki na preteklih dveh tekmah niso pokazali vsega kar znajo, so se na od dežja razmočeni tekmi povsem razigrali.

V 30. minuti je po lepi samostojni akciji povišal vodstvo na 3:1 Anže Šimenc, ki se je na tekmi izenačil v zadetkih z Ervinom Jogićem. Oba sta zabila po trikrat. Z rezultatom 3:1 se je prvi polčas končal.

V drugem polčasu Šenčurjani niso popuščali. Nejc Tominc je že po dveh minutah drugega polčasa povišal vodstvo domačih na 4:1.

Sledila je 57. minuta, ko si je Aleksander Pinoza z nepravilnim posredovanjem prislužil drugi rumeni karton in s tem rdečega. Tinex Šenčur je brez izključenega Pinoze ostal na igrišču z le desetimi igralci, kar pa ekipa Bohinja ob veliki premoči domačih ni znala izkoristiti.

Šenčurjanom, ki so ostali brez izklučenega Pinoze to ni pokvarilo veselja. Dominirali so še naprej in v nadaljevanju zabili še neverjetnih 5 golov za visoko končno vodstvo 9:1.

Začetna enajsterica domačih: Klemen Knavs, Doan Ibraimov Đan, Kristian Rozman, Matic Bertoncelj, Aleksander Pinoza, Luka Markič, Nejc Tominc, Ervin Jogić, Anže Šimenc, Luka Jagodic Bašič, Marko Čančar

Začetna enajsterica gostov: Zoran Grgić, Ožbej Potočnik Lauko, Jure Kovačič, Dejan Kovačič, Uroš Iskra, Igor Milinkovič, Grega Arh, Rok Ploh, Simon Rozman, Urban Sodja, Peter Arh

Strelci za domače: Ervin Jogić (8, 16, in 71. minuta), Anže Šimenc (30, 63, in 72. minuta), Nejc Tominc (47. minuta) Denic Beširević (81. in 89 minuta)

Strelci za goste: Ožbej Potočnik Lauko (10. minuta)