ŠENČURJANI IZGUBILI PROTI KOČEVJU 3:0

10.09.2017

Favorizirani Šenčur izgubil tekmo proti Kočevju. 

Na tekmo 4. kroga se je ekipa Šenčurja v dobrem razpoloženju odpravila iz deževne gorenjske na gostovanje v s soncem obsijano Kočevje.

Uvodne minute tekme je pred stoglavo domačo publiko navijačev Šenčur začel vzpodbudno. Hitri Ervin Jogić je po levem boku v prvih nekaj minutah trikrat prodrl nasprotnikovo obrambo, ki ga je na robu šestnajstmeterskega prostora brutalno pokosila. Hitro je postalo razvidno, da so domači igralci pod drobnogled vzeli šenčurskega asa Jogića, zato so rumeni prenesli igro na desni bok, kjer je z napadi poizkušal Anže Šimenc. 

Domači so svojo priložnost iskali v protinapadu in prvič resno zapretili proti golu Matica Pečnika v 20. in takoj nato v 21. minuti iz neposredne bližine s strelom v okvir gola. Obakrat je bil vratar Šenčurja učinkovit.

V 22. minuti pa je sledil preobrat tekme. V protinapadu Kočevja je v šestnajstmeterskem prostoru odbita žoga nesrečno v roko zadela branilca Matica Bertonclja in glavni sodnik Janko Golob je takoj piskal najstrožjo kazen. Iz bele točke je bil uspešen domači Miha Babić, ki je premagal vratarja Šenčurja v levi spodnji kot za 1:0.

Prejeti zadetek je po prevladi, ki jo je imel Šenčur ekipo potrl, kar so znali izkoristiti domači, ki so prevzeli pobudo in kontrolirali igro vse do 35. minute, ko so preko Elmasa Grošića povedli že na 2:0. S tem rezultatom se je končal prvi polčas.

Drugi polčas je kazal podobno sliko kot uvodne minute prvega. Pobudo je prevzela ekipa Šenčurja, gostje pa so iskali svoje priložnosti iz protinapadov. 

Strasti na igrišču so zaradi pritiska Šenčurja, neuspelih poizkusov zadeti nasprotnikov gol in na trenutke spornih sodniških odločitev postajale vse močnejše kar je v 63. minuti pripeljalo do burnih reakcij in vroče krvi na igrišču. Glavni sodnik je moral posredovati in pokazal 3 rumene kartone, ki so jih prejeli Jogić in Markić za Šenčur in Založnik za domačo ekipo Kočevja.

V nadaljevanju je odgovornost za zadetek rumenih na svoje rame ponovno prevzel Ervin Jogić in se nekajkrat po uspešnem preigravanju na levem boku sam znašel pred domačim vratarjem Benjaminom Levakom, ki pa je vse strele Jogića ubranil.

Požrtvovalni Jogić, nad katerim so domači ves čas delali grobe prekrške in jih je glavni sodnik "spregledal" je slednjič zaradi poškodbe pri uspešnem prodiranju v nasprotnikov šestnajstmeterski prostor moral po nesojenem prekšku Elmasa Grošića od zadaj zapustiti igrišče. Prekršek od zadaj, ki je poškodoval Jogića in ga onesposobil za nadaljno igro je tako kot še nekaj podobnih situacij ostal brez dosojene enajstmetrovke in kazni z rumenim kartonom.

Glavni sodnik Janko Golob spotikanja od zadaj ni videl kot prekršek za enajstmetrovko.

V 85. minuti je po kaotičnem odbijanju žoge pred golom vratarja Pečnika nastala zmeda. Do žoge se je uspel dokopati domači Ermin Softić, ki jo je potisnil v gostujoči gol za končnih 3:0. 

Začetna enajsterica Šenčurja: Matic Pečnik, kristian Rozman, Matic Bertoncelj, Luka Markič, Nik Vrančič, Ervin Jogić, Denis Beširević, Anže Šimenc, luka Jagodic Bašič, Alen Drachuk, Gašper Fende

Začetna enajsterica Kočevja: Benjamin Levak, Siniša Kajiš, Anže Ambrožič, Elmas Grošić, Gal Hočevar, Anel Hodžić, Miha Babić, Dejan Milović, Luka Založnik, Marko Vidmar, Ermin Softić

Strelci na tekmi: Miha Babić 11. minuta (enajstmetrovka), Elmas Grošić 35. minuta, Ermin Softić 84. minuta

Ervin Jogić je tudi z atraktivnimi škarjicami poizkušal premagati domačega vratarja 

Avtor: Tomaž Voršič


Nazaj