TINEX ŠENČUR S PREPRIČLJIVO ZMAGO NAD HIRTER BLEDOM

16.09.2017

Prerojeni Tinex Šenčur je s prepričljivo zmago nad Bledom uprizoril navijačem pravo pašo za oči.  

V 5. krogu 3. SNL je ekipa Šenčurja gostila favorizirani Hirter Bled, ekipo, ki po štirih krogih še ni bila premagana. 

Po nekaj tehničnih težavah z razsvetljavo, se je v deževnem vremenu tekma ob 21:00 vendarle začela. Pobudo je pred domačo publiko že v uvodnih minutah prevzela domača ekipa in prisilila nasprotnika v svoj način igre.

S hitrimi kratkimi podajami in prodori po desnem in levem boku so šenčurjani zlahka prehajali na nasprotnikovo polovico. Blejčani so se bili primorani zateči k nedovoljenim prekrškom, da bi ustavili hitrega Šimenca in Jogića in si že v uvodnih 30. minutah prislužili 3 rumene kartone.

Obleganja gostujočega gola se je nadaljevalo in v 23. minuti so Šenčurjani preko Ervina Jogića, najboljšega strelca domačih prvič povedli. Po odbiti žogi je Jogić z roba šestnajstmeterskega prostora z natančnim strelom z levico premagal gostujočega vratarja Matica Sitarja za 1:0.

Domači niso popuščali in že v 25. minuti zagrozili proti nasprotnikovim vratom, ko je iz razdalje 20 metrov sprožil Denis Beširević proti golu pravo "petardo. Prečka je rešila Bled pred povišanjem vodstva.

Blejčani, so v nadaljevanju iskali svoje priložnosti v protinapadih in poizkušali z dolgimi podajami v končnico napada priti do zadetka. Zadetek za izenačenje se je gostom posrečil v 42. minuti, ko je po napačni podaji domače obrambe prestregel žogo Jure Udrih in jo poslal v prazen gol za 1:1. S tem rezultatom se je končal prvi polčas.

V drugem polčasu so ponovno pritisnili šenčurjani in v 52. minuti povišali vodstvo na 2:1. Zadetek za vodstvo domačih je prispeval domači kapetan Luka Markič, ki se je po hitrem protinapadu Ervina Jogića z desnega boka lepo odkril in po sprejeti podaji po sredini igrašča z razdalje 18 metrov z močnim udarcem premagal gostujočega vratarja.

Ofenziva domačih kljub vodstvu z 2:1 ni popustila in že v 67. minuti so domači povedli na 3:1.  Po samostojnem prodoru z desnega boka je Aleksander Pinoza podal v vratarjev prostor predložek Denisu Bešireviću, ki je z glavo z razdalje 7 metrov poslal žogo v gol. Veselje domačih je bilo izjemno.

Dotolčeni blejčani so v nadaljevanju poizkušali rezultat spremeniti v svojo korist, vendar so bili spričo čvrste obrambe domačih pri tem neuspešni.

Probrat za zadetek gostov je prišel šele v 87. minuti iz prostega strela, ko si je domači igralec Kristian Rozman prislužil na robu kazenskega prostora drugi rumeni karton za izključitev. Iz prostega strela so gosti po predložku znižali rezultat na 3:2, ko je z glavo premagal Matica Pečnika Darko Djukić. S tem rezultatom se je tekma končala.

Zadetki za domače: Ervin Jogić 1:0 (23. minuta), Luka Markič 2:0 (52. minuta), Denis Beširević 3:1 (67. minuta)

Zadetki za goste: Jure Udrih 1:1 (42. minuta), Darko Djukić 3:2 (87. minuta)

Začetna enajsterica Tinex Šenčurja: Matic Pečnik, Kristian Rozman, Matic Bertoncelj, Rok Dolžan, Luka Markič, Denis Beširević, Ervin Jogić, Anže Šimenc, Luka Jagodic Bašič, Alen Drachuk, Aleksander Pinoza

Začetna enajsterica Hirter Bleda: Matic Sitar, Boštjan Varl, Darko Djukić, Boštjan Gaberšček, Jure Udrih, Denis Berginc, Moreno Remškar, Armin Pašić, Ladislav Stranko, Matic Jerina, Jure Križaj

Navijači so bili nad predstavo domačega moštva navdušeni

Avtor: Tomaž Voršič


Nazaj