INTERVJU Z ERIKOM KRŽIŠNIKOM

18.09.2017

Erik Kržišnik trener članske ekipe Tinex Šenčur

Vodstvo Tinex Šenčurja je zaupalo vodenje članske ekipe v letošnji sezoni Eriku Kržišniku

Nekdanji član slovenske nogometne A reprezentance in igralec, ki se je v svoji dolgi nogometni karieri izkazal v vlogi branilca v številnih prvoligaških nogometnih klubih doma in v tujini, se je pred kratkim podal v trenerske vode, kjer je pričel obširno nogometno znanje prenašati na nove generacije nogometašev. To je Erik Kržišnik.

INTERVJU

Erik, osebno se že poznava saj sva v preteklosti skupaj že sodelovala, zato mi je v veselje, da z vami lahko danes vodim intervju.V nogometnih vodah veljate za neizprosnega trenerja, ki na zelenici zahteva od sebe in svojih varovancev maksimalen trud, zato so mnogi prepričani, da ste prav vi tisti, ki lahko mlado člansko ekipo Tinex Šenčurja popelje na pota uspehov.

Erik Kržišnik

Ali se lahko bralcem za začetek predstavite.

Sem Erik Kržišnik, rojen 8. marca 1974. Nogometna pot me je vodila po različnih slovenskih klubih, kjer sem igral kot branilec za Olimpijo, Slovan, Gorico in Muro, 3 leta pa sem preživel tudi v Grčiji kjer sem igral v 1. grški nogometni ligi za klube Pas Giannina, Akratitos in Doxa Dramas. Pol leta sem igral tudi na Islandiji. Zdaj sem se posvetil trenerski karieri in že približno 2 leti treniram.

V tej sezoni ste prišli v Šenčur kot trenerska okrepitev. Kakšni so vaši vtisi?

Vtisi so dobri, ekipa je dobra. Fantje so mladi in radi trenirajo in tudi pogoji so solidni, ampak grenak priokus prvih dveh tekem mi ne gre iz glave, saj smo si zaslužili veliko veliko več, kot smo iztržili. Ampak še enkrat moram povedati, fantje so v redu, klapa so, razumemo se in ni nobenih problemov.

Čemu posvečate na treningih članske ekipe največ pozornosti, kje ima ekipa rezerve in kakšni so cilji?

Največ pozornosti posvečam telesni pripravi in igri, saj če nogometaš ni dobro telesno pripravljen tudi igrati ne more. Malo imamo problem v mladosti ekipe, saj če pogledamo letnice rojstev naših nogometašev bomo videli, da je naša ekipa ena najmlajših, če ne celo najmlajša ekipa v ligi. Naše rezerve so v obrambi. V obrambi ne delamo še dobro, saj moramo dobiti čvrstino. Kot sem rekel čvrstine še ni prave mogoče zaradi mladosti, ampak za vse pa tudi ne sme biti mladost izgovor, tako da mislim, da bomo v naslednih dneh in tednih delali na obrambi, da se učvrstimo, da ne bomo več dobivali prelahke gole, kot smo jih do sedaj, ko lahko dobesedno rečem, da ko nam nasprotna ekipa pride na našo polovico dobimo gol.

Postali ste tudi trener selekcije U13. Ali lahko potegnete vzporednice med trenerskim delom z ekipo U13 in člansko ekipo?

Ne, to se zelo težko potegne, ker U13 le učiš nogomet in ne delaš na moči. Učiš le tehniko igre in mogoče majhno taktike, tako da, se ne da potegniti vzporednice med mlajšimi in starejšimi.

Za sabo imate bogato kariero kot nogometaš, trenirali ste v različnih slovenskih nogometnih klubih, tudi v tujini. Na kateri dosežek ste kot igralec najbolj ponosni?

Največji dosežek je, da sem bil leta 1994 z NK Olimpija državni prvak, da sem se dotaknil tudi državne reprezentance in pa seveda, da sem igral v tujini.

Kateri pa so vaši največji dosežki v sicer zaenkrat še kratki trenerski karieri?

Rekel bi, da je največji uspeh moje delo z mladinsko ekipo v NK Triglav prejšnje leto, ko smo postali državni prvaki. Ekipa mladincev je celo leto igrala agresivno igro, ki jo jaz gojim in na koncu smo postali državni prvaki.

Za konec pa, kdo je Erik Kržišnik, ko ne trenira nogometašev?

Ko ne treniram sem družinski človek, čeprav mi misli veliko uhajajo k nogometu tudi ko ga ne treniram, tako da, mogoče družina tudi malo trpi. Ampak moje punce (op. avtorja hčerki), so že velike, tako da mislim, da tu ni več problema.

Erik hvala za najin pogovor. Želim vam čim več uspehov na nogometnih zelenicah.

Intervju z Erikom Kržišnikom sem vodil Tomaž Voršič


Nazaj