Tinex Šenčur Brinje Grosuplje 1:1

01.10.2017

Izenačena tekma je postregla gledalcem z 2 zadetkoma, 2 prečkama in 2 kartonoma rdeče barve

Nogometaši Šenčurja so v sedmem kolu gostili ekipo Brinje Grosuplje. Uvodne minute tekme so pričeli domači nekoliko rezervirano. Neodločnost domačih se je nogometašem Brinja obrestovala in že v 12. minuti, so povedli z 0:1. Iz protinapada je po levi strani v vratarjev prostor prodr Denis Petrič in z diagonalno podajo našel soigralca Alexa Veliča, ki je iz razdalje 7 metrov premagal vratarja Pečnika.

Po danem zadetku so se gostje pomaknili na svojo polovico, domači pa so kazali še naprej neprepričljivo igro, brez večjih resnih priložnosti za izenačujoč zadetek. Edina prava priložnost za domače se je pokazalo ob koncu polčasa, ko je sprožil strel z glavo Anže Šimenc in zadel prečko nasprotnikovega gola.

Drugi polčas so pričeli domači agresivno in potisnili nasprotnika na njegovo polovico. Prvo priložnost so imeli že v 50. minuti po izvajanja kota. Aleksander Pinoza je natančen predložek iz kota poslal proti Kristianu Rozmanu, ki je streljal z glavo proti gostujočemu vratarju. Vratar Nikola Cvijić je strel ubranil, žoga pa se je odbila točno k Juretu Zupančiču, ki je čakal na robu vratarjevega prostora in sprožil drugi strel, ki ga je gostujoči vratar prav tako ubranil. Domači so pritisk proti golu stopnjevali in v 51.minuti izsilili prekršek za enajstmetrovko. Najstrožjo kazen je izvajal Rok Dolžan. Pri tem je bil uspešen in domači so izenačili na 1:1.

V nadaljevanju je bila posest žoge močno na strani nogometašev Šenčurja, ki so pritisk proti vratom nasprotnika še stopnjevali in z nevarnimi streli ogrožali mrežo gostujočega vratarja.

V 78. minuti smo na tekmi videli pri rdeči karton na strani gostov. Zaradi drugega prejetega rumenega kartona si je kazen rdeče barve zaslužil Tim Kalin z grobim prekrškov nad domačim vezistom Lukom Jagodicem Bašičem.

Nogometaši Brinja so iskali svoje redke priložnosti v nevarnih protinapadih, pri čemer si je v 80. minuti z nepravilnim posredovanjem zaslužil domači igralec Alen Drachuk tudi rdeči karton. Prostri strel na robu kazenskega prostora je izvajal kapetan gostov Denis Boh in pri tem zadel prečko domačega gola.

Izenačena tekma se je končala z izidom 1:1 (0:1 ob polčasu)

Zadetki na tekmi: Alex Valić 0:1 (12. minuta), Rok Dolžan (51.minuta)

Nogometaši Brinja iz Grosuplja so na tekmi povedli z 0:1

Po izvajanje kota Aleksandra Pinoze so se gostje za las izvlekli brez prejetega zadetka