ŠENČURJANI UPRIZORILI, KAKO ZADETI TRIKRAT V 3. MINUTAH

21.10.2017

Strelski pohod Šenčurja proti Kranjski Savi se je končal z visoko zmago z 5:0. V 3. minutah so zadeli domači kar trikrat.

V petkovem nogometnem obračunu med lokalnima tekmecema Tinex Šenčurjem in Savo Kranj smo videli visoko zmago domačinov s 5:0, ki so jo domači nogometaši dodatno začinili s tremi zadetki v vsega le 3. minutah igranja. Suvereno se je izkazala tudi obramba šenčurjanov, ki je poleg zanesljivega vratarja Matica Pečnika zaslužna, da domači prvič na letošnjem prvenstvu niso prejeli zadetka.

Šenčurjani tekme, ki so jo pričeli brez svojega najboljšega stelca Ervina Jogića, ki je moral zaradi rumenih kartonov počivati niso začeli najbolje. Pobudo so v uvodnih minutah prevzeli gostje in držali žogo v svoji posesti. V prvih 10 minutah so močno pritisnili proti golu Matica Pečnika in si hitro priborili štiri proste strele iz kota. Domači vratar je moral nekajkrat posredovati, da je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V nadaljevanju so se šenčurjani zbrali in po lepem protinapadu z desne strani prvič povedli na tekmi. V 21. minuti je zadel za rumenomodre Luka Jagodic Bašič iz razdalje 7 metrov. Nogometaši Šenčurja so se znova veselili že čez manj kot minuto, ko je vodstvo na 2:0 povišal Nejc Tominc po lepi diagonalni podaji soigralca Anžeta Šimenca, ki je prodiral po desnem boku. V 24. minuti je za evforijo na tribuni poskrbel hitri Pino (Aleksander Pinoza), ki je po protinapadu z desnega boka močno sprožil iz roba kazenskega prostora in premagal gostujočega vratarja Aleša Oštirja za neverjetnih 3:0.

Trije zadetki domačih so pričarali na tribuni prešerno vzdušje, še posebej pa so se je na tribunah z glasnim navijanjem izkazal domači podmladek ekip U7, U8 in U9, ki so na tribunah z glasnim navijanjem spremljali svoje starejše "kolege" in izvabljali na obraze preostale publike nasmeške veselja.

Dogajanje med polčasom so gledalcem na tribuni popestrili nogometaši domačih ekip U7, U8 in U9, z demonstracijo veščin malega nogometa, ki so jih osvojili tekom sezone.

V drugem polčasu smo gledali podobno sliko kot v večjem delu prvega polčasa. Domači so kontrolirali potek igre in brez večjih težav prodirali na nasprotnikovo polovico, kjer so preko Šimenca in Pinoze ogrožali gostujoči gol, ki je v 49. minuti še četrtič podlegel razigranim domačinom. Svojega drugega zadetka na tekmi za 4:0 se je veselil Nejc Tominc, ki je kljub oviranju gostujočega branilca zadel v polno.

Po četrtem prejetem zadetku so so nogometaši Save Kranj vidno vdali v usodo izgubljene tekme, kar so s pridom izkoristili domačini, ki so še petič zatresli nasprotnikovo mrežo, za kar je v 84. minuti poskrbel Denis Beširević z močnim in natančnim strelom v vratarjev levi zgornji kot.

Strelec petega zadetka Denise Beširević je po tekmi povedal: "Mislim, da smo bili celo tekmo boljši nasprotnik in smo si tako zasluženo priborili to zmago in nove 3 točke. Zdaj gremo naprej na gostovanje v Lesce po novo zmago".

Na vprašanje o neučinkovitosti na gostujočih tekmah je Beširević odgovoril: "Na gostovanjih so malo drugačna igrišča. Mi smo navajeni igrati na našem domačem igrišču, ki je bolj široko. Na gostujočih igriščih se nekako ne znajdemo najbolje in upam, da bo v prihodnosti drugače"

Mlado ekipa Tinex Šenčurja, ki s svojo igro kaže, da lahko nadkrili vsakega tekmeca letošnje lige s Hirter Bledom na čelu lestvice čaka še obetavna prihodnost. "Močno prenovljena in pomlajena ekipa nastopa v letošnjem prvenstvu šele 2 meseca in za konstantno formo bomo potrebovali še nekaj časa, da se uigramo in navadimo eden na drugega", je povedal eden izmed junakov tekme Aleksander Pinoza, ki pravi, da neuspehom na gostujočih tekmah botruje tudi psihološki vidik, ki ga bodo morali mladi virtuozi Tinex Šenčurja še obrniti v svoj prid.

Zadetki na tekmi: Luka Jagodic Bašič (21. minuta)
Nejc Tominc (22.in 49. minuta)
Aleksander Pinoza (24. minuta)
Denis Beširević (84. minuta)

Nejc Tominc je poskrbel za vodstvo z 2:0

Zmagoslavno veselje nogometašev Tinex Šenčurja

Nejc Tominc je iz težkega položaja še drugič premagal vratarja gostov

Anže Šimenc se je takole veselil drugega zadetka Nejca Tominca

Matic Pečnik je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno 

Ekipe U7, U8 in U9 so poskrbele za popestritev dogajanja med polčasom

 Avtor: Tomaž Voršič


Nazaj