Končno na vidiku nove nogometne površine

07.04.2009

Nogometašem v športnem parku se obetajo boljši pogoji za vadbo. V sklopu šolsko športnega centra je  občina Šenčur na čelu z g. županom Mirom Kozeljem pokazala veliko mero razumevanja  za prostorsko stisko nogometne sekcije  pri njenem delu in razvoju. Razumevanje župana in pa intenzivne aktivnosti članov društva so obrodile sadove, da končno lahko rečemo in z gotovostjo obljubimo boljše pogoje v prihodnosti.

V preteklih dveh letih je občina Šenčur od lastnice parcele, ki meji na šolsko športni center (še enkrat hvala za razumevanje gospe Sitarjeve) po delih odkupila cca 5000 m2 zemljišča v namen razširitve športnih površin.

Na pridobljenem zemljišču se načrtuje izgradnja nogometnega igrišča z umetno travo dim. 42m x 26m, ki bo velika pridobitev za vadbo najmlajših članov kluba kateri pa kot vemo predstavljajo v večji meri naše članstvo.

Nova igralna površina pa bo tudi velika razbremenitev dosedanjih vadbenih površin z naravno travo in pa tudi lažje vzdrževanje le teh v prihodnosti.

Obetajo pa se nam še druge novosti kot so prestavitev igrišča za odbojko na mivki  in izgradnja povezave med novim parkiriščem pred vrtcem in obstoječimi parkirišči okoli  dvorane in s tem rešitev perečega problema parkiranja ob vsaki malo večji prireditvi v športni dvorani oz. športnem parku.

Ne smemo pa pozabiti, da tudi projekti za razširitev in obnovo športnega doma ne mirujejo in so v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, tako, da vsi športniki, ki delujejo v sklopu športnega centra lahko zrejo z optimizmom v prihodnost.

Ne pomembno predvsem v teh težjih gospodarskih časih  pa je tudi, da so vse aktivnosti okoli ureditve novih površin v večji meri že dogovorjene in usklajene z izvajalci del, ki bodo v obliki donacije prispevali izvedbo.

Na nas je samo še, da uredimo nekaj formalnosti in gradnja se lahko prične.

 


Nazaj