Vikend popravnih izpitov

27.03.2010 Porazi so sestavni del športa in niso prijetni. Po njih je potrebno ponovno vstati in tekmovati, saj bpo končna ocena sezone odvisna od uvrstitve na koncu prvenstva in ne ene tekme. Kljub temu pa velja opomin, da moramo tudi v porazih obstati pokončno in ne spustiti tekme z vajeti ter doživeti to kar smo v Ljubljani. Trenerja sta imela ne zaradi poraza ampak previsokega izida, veliko dela z dvigom samozavesti svojih ekip in danes imamo popravni izpit. Panike ni in je ne sme biti, saj je osnovni cilj obstanek, popolnoma realen. Tekme v ljubljani pa velik opomin, da ne smemo nikoli prenehati igrati do zadnje minute saj le to vpliva na vzdušje in pripravo na naslednja pomembna srečanja. Morda je tak pristop tudi cena dozorevanja naše nogometne šole, ki šele v zadnjih letih dviguje pogoje, nivo dela in mladinski program z nogometno šolo. Naloga te generacije, ki ni imela takšnih pogojev in programa, kot ga imajo današnje pa je velika. Obdržati tekmovalni status za prihodnjost. Zato smo že dvignili glave in gemo odločno naprej. članska ekipa pa odhaja v nedeljo na neugodno gostovanje v Mursko Soboto, ki je popolna neznanka. Od euforije in sanj po prvi ligi do debakla v Ajdovščini je garancija za popolnoma neznane razmere v Murski Soboti. Morda je to priložnost, da nadoknadimo zamujeno v prvem krogu proti Beli Krajini vendar previdnost ne bo odveč. V Muri imajo dobro ekipo ubadajo pa se s podobnimi težavami kot večina slovenskih klubov, kjer zaradi pomanjkanja denarja šepa tudi motiv in organizacija kluba. Vsekakor bodo te tekme marsikaj pokazale.