TINEX ŠENČUR Z ZMAGO NA DERBIJU PROTI VRHU

18.03.2018
Nogometaši Tinex Šenčurja so odigrali prvo tekmo spomladanskega dela prvenstva.
Zaradi slabih vremenskih razmer in slabe napovedi se je vodstvo kluba odločilo, da zelo pomembno tekmo 15.kroga odigra v Kranju na igrišču z umetno travo.
Varovanci Erika Kržišnika, ki so zbrani že od 3.januarja so v tekmo krenili  nekoliko "zakrčeno", tako so bili v prvih minutah več pri žogi gostje iz Zagorja, a si večjih priložnosti niso ustvarili. V sredini prvega polčasa pa so rumeni prevzeli pobudo in z nekaj uspešnimi prodori razpoloženega Jogiča prišli do dveh lepih priložnosti. Kljub temu pa je rezultat ostal nespremenjen. Pritisk Šenčurja proti vratom vodilne ekipe lige se je stopnjeval in v 27.minuti je po lepi podaji kapetana Markiča sijajno zaključil povratnik v Šenčur Samo Kokalj.  Šenčur je zasluženo povedel.
V nadaljevanju so gostje poizkušali rezultat izenačiti ampak  z izjemo priložnosti v 56.minuti ni uspelo resneje ogroziti vrata Matica Pečnika.  Se je pa izjemno  izkazal vratar Pečnik v 75.minuti ko so gostje iz petih metrov prišli do lepe priložnosti in zaključka za čisti zadetek  a je naš vratar sijajno posredoval. V nadaljevanju je ekipa Šenčurja prevladovala in si ustvarila kopico lepih priložnosti a vseeno je dokončna odločitev o zmagovalcu tekme padla  šele v 84.minuti ko je Samo Kokalj še drugič matiral gostujočega vratarja Gracarja.  Veselje v taboru Šenčurja se je lahko začelo.
Zaslužena zmaga rumenih in pohvale celotni ekipi, ki se je skozi celotno tekmo borila do zadnjega atoma moči  in premagala vodilno ekipo lige Zagorje. 
Bravo Šenčur!

Nazaj