Po derbiju starejših dečkov

08.04.2010

Tekma starejših dečkov v Velesovem je pokazala, da imata oba sodelujoča kluba, veliko dobrih igralcev, ki bodo ob pravem delu trenerjev, pristopu igralcev in ob treznem razmišljanju staršev, lahko še veliko pokazali gorenjskemu, pa tudi slovenskemu nogometu. V lepi in fair tekmi je bil zmagovalec verjetno znan že vnaprej, razlika se je pokazala v tistem letu pa tudi dveh več, saj so za mlajše odlično odigrali štirje dvanastletniki, ki so še včeraj premagovali vrstnike iz Kranja, danes pa se dostojno upirali dve leti starejšim igralcem in igralki. Lucija je bila ponovno povsod na igrišču, njen prefinjen lob in zadetek v mlajšo mrežo je bil play of the day.

Starejši bodo ob takšnem nadaljevanju in prepotrebnem zbiranju točk lahko osvojili tudi naslov prvaka, ter se poizkušali preko kvalifikacij uvrstiti v 1. slovensko ligo, žal pa te lige tudi ob uspehu ne bodo igrali, bodo pa vsekakor konkurenčni v drugi kadetski ligi. Mlajšim je spomladanski del lahko tudi priprava za igranje v 1. ligi, v primeru igranja gorenjske lige pa lahko tudi od njih pričakujemo podobno pot, po kakršni danes hodijo Lucija in njeni soigralci. 

Vsem tem mladim igralcem bosta oba kluba nudila vso podporo pri njihovem razvoju,  verjetno bi le oba trenerja želela kakšno udeležbo več na treningu.

 


Nazaj