Vrtec Šenčur na turnirju MINI

03.05.2010

Gre za akcijo, podobno naši Žogariji, ki jo severni sosedi organizirajo v trgovskem centru v Beljaku v času pred evropskim, tokrat pred svetovnim prvenstvom. Preko župana občine Bled, je Skupnost koroških Slovencev navezala stik z našim klubom, v želji po sodelovanju na turnirju vrtcev treh sosednjih držav, ki se je z velikim finalom končal minuli petek.

V predtekmovanju je nastopilo 36 ekip, razdeljenih v 6 skupin, kjer se je igralo vsak z vsakim. V prvem predkrogu  so odlično nastopili otroci iz vrtca Šenčur, iz katerega nekaj fantov že obiskuje naš nogometni krožek. Osvojitev prvega mesta je pomenil nastop na finalni prireditvi, kjer so se zbrali sami zmagovalci skupin. Za našo malo četico, katero je kot tudi kraj Šenčur zastopal naš župan g. Miro Kozelj, je bil tako minuli petek res poseben dan. Tokrat je bil način tekmovanja malo drugačen, iz težke skupine so se Lan, Nejc, Urh, Samo ter Miha (v predtekmovanju še dva Jaka)  prebili v polfinale, kjer pa je imel nasprotnik bolj natančnega strelca, ki je svojo ekipo popeljal v finale. V tekmi za tretje mesto in po loteriji kazenskih strelov na prazen gol, dvojčkoma Urhu in Lanu ni uspelo zadeti. Tudi osvojeno četrto mesto je za otroke pomenil ogromen uspeh, povedali so, da je to kot zmaga na svetovnem prvenstvu. Verjamemo!

Kako organizirana je bila ta prireditev priča podatek, da so organizatorji prav po vsako ekipo poslali v Slovenijo avtobus, ter otroke ter starše po končanem tekmovanju srečno pripeljali tudi nazaj. Zelo zadovoljna sta bila tudi "trenerja" Robi in Aleš, saj sta imela vedno za pomočnico simpatično hosteso Pio, ki je med odmori celotno šenčursko odpravo stregla s pijačo ter hrano, tudi sladoledu se ni nihče uprl. Fantje so prejeli še praktično darilo, seveda žogo, ter komplet igrač, katere so že prejeli bodoči uporabniki. Jasno, otroci iz vrtca Šenčur bodo različne športne rekvizite uporabljali pri svoji igri.

Še slike organizatorja: http://www.wieserevent.co.at/index.php?id=49 (MINI Finaltag, ter MINI 16.april)