Za nami so še zadnji turnirji

15.06.2010

Pretekli vikend smo dočakali prvo zmago Slovenije na svetovnih prvenstvih, ter odigrali še zadnje turnirje v tej tekmovalni sezoni. Starejše dečke čakata še dve kvalifikacijski tekmi, ter nato počitnice. Kar štiri od naših desetih mladinskih ekip, so sodelovale na različnih turnirjih ter odlično zastopale rumeno modre barve, barve našega kluba. V soboto so bili aktivni igralci iz nogometnega krožka, ter igralci ekipe U8. Nogometni krožek se je odpravil v Slovenske Konjice, kjer so prvič nastopili na turnirju, obenem se tudi seznanili z večjim nogometom (doslej le igra 3:3). Na turnirju smo nastopili z dvema ekipama, saj je na pot odšlo kar 21 igralcev,kar je lep uspeh naše nogometne šole. Ekipi sta zabeležili tako poraze in zmage, zagotovo pa pomeni zmaga lepo število otrok, ki bo že jeseni nadaljevala z nogometom.

 »Osmica« pod vodstvom Matjaža Nabernika je na močnem turnirju v Grosupljem osvojila odlično drugo mesto, na koncu je bila boljša edino ekipa NK Bravo iz Ljubljane. V skupini so bili naši igralci premočni od domačinom, NK Dragomera ter ekipe NK Koper, v polfinalu pa še od druge primorske ekipe, NK Izola. Kljub porazu v finalu je to ponoven lep uspeh te generacije.

V nedeljo je sta bili dejavni še ekipi U7 in U12. Mlajši dečki so v Trbovljah nastopili na izredno močnem turnirju, kjer so odigrali vse tekme 11:11 na velikem igrišču. Med ekipami klubov, ki imajo starejše dečke v najvišjem rangu, so res zabeležili minimalne poraze, vendar še zdaleč ne razočarali,ter prejeli pohvale vseh sodelujočih ekip. V izredno težkih pogojih za igro, tekme v veliki vročini, so prikazali dobro igro proti vrstnikom iz Trbovelj, Velenja, Celja, Ljubljane ter Krškega. Vratar naše ekipe Gantar Urban je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja. Prav proti ekipi iz Krškega bo ekipa U12 v četrtek imela še zadnjo tekmo, ponovno na velikem igrišču. Ekipa U7 pa je svojo sezono končala na turnirju v Črnučah, kjer so na tamkajšnjem turnirjuproti ekipam NK Črnuče, Nk Šmartno ter NK Primorje zabeležil vse možne izide ter osvojili drugo mesto, igralec naše ekipe Žiga Staroverski pa je prejel pokal za najboljšega strelca turnirja.

Zahvala tudi vsem staršem, ki so za našo galerijo prispevali ogromno slik. Poglejte jih v multumediji.


Nazaj