Inventura in čestitka za praznike

20.12.2010

Vedno več je takih, ki v naši dejavnosti in delu prepozna vsebino, ki bo postala del njega, ki prepoznajo v naši vsebini veliko pozitivnega in koristnega. V naš nogomet smo v zadnjih letih vnesli veliko novega in pozitivnega. Brez težav sicer ne gre so pa del vsakdana vsakega športnega društva. Skupni imenovalec vseh naših dejavnosti pa je strokovni pristop, kjer se bo ob športnih zakonitostih upošteval tudi vzgojni vidik. Sledimo filozofijo športa kot pozitivne vsebine v družbi, kjer je želja po rezultatu velika tekmovalni pritisk pa v okviru logične presoje glede na starost in sposobnosti. Le ta je v mlajših kategorijah ničen, saj učenje pod pritiskom pomeni stagnacijo napredka, višje ko gremo pa je temu sorazmerno pomembnejši do članske ekipe, kjer je rezultat v osnovi tudi cilj. Ko smo prepoznali vzgojni vidik v našem delu smo začeli dosegati tudi lepe rezultate ob upoštevanju, da selekcioniramo majhno okolje (ena večja osnovna šola) in smo nizko proračunski klub. Zahvala gre upravi za dobro vodenje in trenerjem za odlično delo! predvsem pa staršem in otokom ter tudi starejšim nogometašem, ki dodajo svoj del naši podobi s tem, ko v naši vsebini prepoznajo svoj nogometni prostor. Največji uspeh pa je vsekakor spoznanje, da je temelj našega športnega delovanja nogometna šola in smo v nekaj letih postali samostojna športna ustanova s povečini lastnim igralnim kadrom. Nogometno sodelujemo z vsemi klubi naše bližnje in širše okolice program dela znotraj kluba pa vodimo samostojno, saj smo sami sposobni prevzeti odgovornost za potek športnih programov. Poseben pozdrav gre vsem klubom, s katerimi imamo stike na igrišču, ker radi tekmujemo in igramo z njimi z vsem spoštovanjem njihove suverenosti in ideologije pa čeprav se s kom ne strinjamo, ne želimo pa se vtikati v njihov ustroj ali kazati s prstom na posameznike. In tudi kadar izgubimo se zavedamo, da bomo resnično izgubili šele takrat, če bomo prenehali delati zavzeto in in ne takrat ko nam bo nasprotnik zabil gol več. porazi so pač sestavni del športa. Četrto mesto mladincev in deseto kadetov v drugi ligi, sedmo mesto starejših dečkov (v sodelovanju z sosedskim klubom Velesovo) v prvi državni ligi U-14, nabiranje izkušenj in solidne predstave ekipe U-13 v Gorenjski ligi, drugi mesti dvanajstice in desetice v gorenjskih ligah in številčni ekipi U-8 ter U-7 so pokazatelji, ki nam dajejo potrditev našega dela. Ponosni smo tudi na rezultate predvsem pa na fante, ker imamo v vsaki generaciji nekaj posameznikov, ki bodo sposobni v prihodnje igrati tudi nogomet na rezultat! Podrobnejšo analizo smo naredili v klubu na tem mestu pa smo poizkušali narediti inventuro zadnjega leta, ki ni mišljena kot provokacija ali samohvala ter upamo, da jo boste tako vzeli vsi, ki jo prebirate. Vsem v našem klubu in športnim delavcem gorenjske ter dobrim ljudem, ki se trudijo vsak dan, da bo šport nekaj lepega in boljšega želimo veliko uspehov v novem letu 2011.

Za praznično vzdušje pa še znana božična pesem: