Poročilo s tekme Krško:Šenčur

08.08.2011

Člani začeli sezono s točko proti Krškemu

KRŠKO 1:1 GARMIN ŠENČUR
Barkovič 18.; Šmid 55.

Krško: 1 Veličevič Boštjan, 3 Ribič Sašo, 5 Barkovič Jože, 6 Dežmar Danijel, 7 Lazanski Luka (od 84. Špiler Jure), 8 Pilipovič Miroslav (od 71. Babnik Grega), 9 Mostarlič Igor, 14 Lulić Armin, 16 Smukovič Anže, 19 Drnovšek Miha, 20 Slivšek Klemen (od 79. Radeljak Marijo).

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Rant Roos Žan (od 24. Dželedini Nimet), 7 Koli Ousman Sm (od 46. Šmid Rok), 8 Kotnik Albin, 9 Brezarič Rok (od 85. Grvala Alen), 10 Križaj Nejc, 11 Sviben David.

V soboto 6.8. se je po dvomesečnem premoru začela nova sezona v drugi slovenski nogometni ligi. Žreb je ekipi Šenčurja za prvo tekmo namenil gostovanje pri ekipi Krškega, ki je že vrsto let standardni član tega tekmovanja. Obe ekipi sta v sezono stopili s precej spremenjeno zasedbo igralcev.

Domačini so pred začetkom tekme odkrito ciljali na prvo zmago pred domačimi gledalci, začetek tekme pa je pokazal, da je tudi ekipa Šenčurja na gostovanje prišla po vse tri točke. V prvih minutah tekme je ekipa Šenčurja takoj prevzela pobudo v igri in nadzorovala potek srečanja s kratkimi in hitrimi podajami. Domači so svoje priložnosti v prvem polčasu iskali predvsem z dolgimi podajami iz zadnje linije v globino, vendar so branilci Šenčurja uspešno prekinjali vse napade domačih. Igralci Šenčurja so bili nevarni s kombinatorno igro preko bokov in streli iz roba kazenskega prostora, vendar je domači vratar vse poskuse uspešno zaustavil. V 18. minuti pa so domači izkoristili neodločnost gostov pri skoku v kazenskem prostoru  in po podaji iz kota je domači branilec Barkovič, po povratni podaji enega izmed domačih igralcev, lepo zadel iz voleja, žoga pa je pod prečko končala v mreži. Gostje so po prejetem zadetku takoj želeli izenačiti in z napadalno igro še bolj odločno prevzeli pobudo na igrišču. V 24. minuti je moral gostujoči trener poseči po prvi zamenjavi, saj se je v eni izmed napadalnih akcij nesrečno poškodoval Rant Roos.  Proti koncu prvega polčasa so imeli gostje preko Kotnika nekaj priložnosti  iz prostih strelov blizu kazenskega prostora, vendar so bili vsi  poskusi na nesrečo gostov neuspešni. Najlepša priložnost za izenačenje je prišla v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je po podaji Križaja Dželedini nekoliko prešibko zadel žogo in domači vratar je s skrajnimi močmi žogo še uspel ujeti pred golovo črto.

Med polčasom je trener gostov posegel še po drugi menjavi na tekmi in v igro poslal mladega napadalca Šmida. Gostje so takoj od prve minute drugega dela igre odločno zaigrali na zmago, kar se jim je obrestovalo že v 55. minuti, ko je po odbitku v kazenskem prostoru spretno do žoge prišel prav Šmid in s strelom po tleh lepo zadel dolgi kot domačega vratarja ter izenačil na 1:1. Gostje so po danem golu še bolj pritisnili na nasprotnika in povsem dominirali na igrišču z lepo in atraktivno igro. Priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku in po podaji iz kota bi gostje kmalu prišli do vodstva, vendar je odličen strel Kerna z glavo iz golove črte izbil strelec prvega zadetka za Krško. Domači so svoje priložnosti iskali v protinapadih preko izkušenega Mostarliča, najbolj nevarni pa so bili ob prekinitvah iz strani. Ekipa Šenčurja je v zadnjem delu tekme nasprotnika povsem stisnila na svojo polovico in imela nemalo priložnosti za vodstvo. V eni izmed akcij je natančen strel Kotnika za las zgrešil desni zgornji kot domačega gola, prav tako je močan strel Križaja končal za golom domačega vratarja. Kasneje se je v priložnosti ponovno znašel Šmid, ko se je lepo otresel domačega branilca, vendar je domači vratar ohranil mrežo nedotaknjeno. Domači so se nekoliko otresli pritiska s strelom Mostarliča in Drnovška od daleč, vendar brez večje nevarnosti za gol gostov. Deset minut pred koncem so gostje ponovno nevarno zapretili preko Aljančiča, ko je slednjega z leve strani lepo našel Brezarič, vendar žoga ponovno ni hotela v gol. Domači so ob koncu tekme zapretili iz prekinitve iz kota in po drugem predložku v kazenski prostor celo povedli s strelom z glavo, vendar je stranski sodnik takoj signaliziral prepovedani položaj. Tekma se je po razburljivem drugem polčasu in predvsem veliko priložnosti gostujočih igralcev končala z rezultatom 1:1, s čimer je bila, glede na videno, gotovo bolj zadovoljna domača ekipa.


Nazaj