naslov novice

15.08.2011

Poročilo s tekme Garmin Šenčur:Kalcer Radomlje

Zanesljive tri točke na domačem terenu

GARMIN ŠENČUR - KALCER RADOMLJE 2:0 (0:0)
Grvala 48.; Brazarič 53./11 m


Garmin Šenčur:
1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko (od 80. Dželedini), 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Grvala Alen, 7 Šmid Rok (od 65. Čatić Denis), 8 Kotnik Albin, 9 Brezarič Rok, 10 Križaj Nejc (od 71. Koli Ousman), 11 Sviben David.
Kalcer Radomlje: 12 Biček Franci, 2 Kerić Samir, 3 Veladžić Izudin, 21 Varga Velimir, 5 Mohar Gregor, 6 Barukčič Igor, 8 Škafar Jure (od 58. Snoj Niko), 19 Lunder Marko (od 63. Ljubijankić Emir), 22 Avdić Edin (od 46. Seferovič Matic), 10 Karapetrovič Darko, 9 Lizalović Alen.

V nedeljo 14.8. sta se v vročem popoldnevu v športnem parku Šenčur pomerili domača ekipa Garmin Šenčur in Kalcer Radomlje. Za domače je bila to prva domača tekma v tej sezoni in posledično se je na tribuni zbralo kar nekaj gledalcev. Gostje so na gostovanje prišli nekoliko ranjeni, saj so v preteklem krogu v izdihljajih tekme izgubili derbi proti Dobu z 1:2, medtem ko je domača ekipa dobro igro iz Krškega želela nadgraditi s tremi točkami.

Prvi polčas je minil predvsem v znamenju igre med obema kazenskima prostoroma, igra obeh ekip pa je bila na začetku tekme precej raztrgana. Nekaj več od igre v prvem polčasu so sicer imeli domači igralci, ki so spretno držali žogo v svoji posesti in poskušali kombinirati na polovici gostov, vendar si kaj več od nekaj polpriložnosti niso uspeli priigrati. Gostje so pretili predvsem iz protinapadov in streli izven kazenskega prostora, vendar v prvem polčasu niso resneje ogrozili domačega vratarja. Do konca polčasa je ekipa Šenčurja uspešno nadzorovala potek srečanja, le še kakšen zadetek v nasprotni mreži je manjkal.

 V drugem polčasu so domači igralci svojo igro takoj želeli kronati z zadetkom, kar jim je uspelo že po treh minutah drugega polčasa. Grvala je prejel žogo na desni strani igrišča in si jo lepo namestil za nadaljnjo akcijo, potem pa evrogol…žogo je poslal v kazenski prostor, ki pa je v visokem loku končala v levem kotu gostujočega vratarja, ki je tako moral prvič na tekmi po žogo v svojo mrežo. Domači igralci so po prvem zadetku nadaljevali v visokem ritmu in že v 53. minuti so bili nagrajeni z drugim zadetkom. Kotnik je lepo prodrl po sredini 16 metrskega prostora, kjer ga je nepravilno zaustavil Mohar in sodnik je upravičeno pokazal na belo točko, gostujočemu branilcu pa pokazal rumeni karton. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil hladnokrvni Brezarič, ki je vratarja gostov rutinirano premagal s strelom po sredini gola. Po prejetem drugem zadetku so se prebudili tudi gostje iz Radomelj in začeli nekoliko bolj pritiskati na domačo ekipo, ki se je posledično nekoliko bolj pomaknila proti svojemu golu, vendar pa si gostje resnejših priložnosti niso priigrali. Kmalu zatem so igralci Šenčurja ponovno prevzeli pobudo in s kratkimi podajami držali žogo v svoji posesti.  Ekipa Radomelj je svoje priložnosti, podobno kot v prvem polčasu, iskala predvsem v protinapadih ter z dolgimi podajami v konico napada, kar pa ni obrodilo sadov. Igralci Šenčurja so nato nekajkrat še lepo zapretili z akcijami po bokih, vendar tretjega zadetka niso uspeli doseči. Najbližje temu so bili po nespretnem posredovanju  gostujočega vratarja, vendar je bil domači napadalec Čatič za las prekratek. Proti koncu tekme so ponovno zapretili gostujoči igralci in imeli nekaj priložnosti – nevaren je bil predvsem Karapetrovič iz prostega strela in Lizalovič s strelom z glavo, vendar je bila domača obramba z odličnim vratarjem Šmajdom na čelu vedno na mestu.

Tekma se je tako končala z rezultatom 2:0 za domače, ki so tako zanesljivo prišli do prvih treh točk v letošnjem letu.

 


Nazaj