Tokrat brez točk za člansko ekipo

24.08.2011

Poročilo s tekme Aluminij:Garmin Šenčur

Tokrat brez točk za člansko ekipo

ALUMINIJ - GARMIN ŠENČUR 2:0 (1:0)
Kurež 27., Petek 53.


Aluminij:
1 Murko Tomaž, 3 Topolovec Denis, 6 Bajlec Andraž, 5 Sambolec Boris, 4 Bingo Klemen (od 46. Spahić Semir), 18 Medved Aljaž, 7 Kurež Robert (od 46. Kokol Miha), 16 Rešek Denis, 11 Ploj Alen (od 64. Kmetec Marko), 8 Petek Timotej, 15 Pečovnik Nejc;

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Grvala Alen, 7 Božičič Dejan (od 74. Gavranić Vedran), 8 Kotnik Albin, 9 Brezarič Rok, 10 Križaj Nejc (od 46. Koli Ousman), 11 Sviben David (od 60. Šmid Rok).

Članska ekipa Šenčurja se je v nedeljo 21.8. v tretjem krogu 2.SNL v športnem parku Kidričevo pomerila s lanskoletnim prvakom te lige. Tekmo je sicer zaznamovala peklenska vročina, vendar pa so igralci obeh ekip pokazali veliko željo po igri in tako gledalcem prikazali dobro nogometno predstavo z velikim številom priložnosti, katerih pa je bilo žal več na strani domačih. Domačini so že na začetku tekme pokazali, da niso brez razloga glavni favoriti za ponovno prvo mesto v drugoligaški konkurenci in takoj najavili juriš na vse tri točke pred domačimi gledalci.

Že v prvih minutah prvega polčasa so si domači igralci pripravili nekaj lepih priložnosti, vendar so bili napadalci Aluminija na začetku še neučinkoviti, obramba gostov pa je zaenkrat uspela mrežo ohraniti nedotaknjeno. Igralci Aluminija so v prvem polčasu prevladovali v igri in predvsem z igro kratkih in hitrih podaj držali žogo v svoji posesti. Njihova igra se jim je obrestovala že v 27. minuti, ko je po predložku iz kota in zmedi v kazenskem prostoru v polno uspel zadeti Kurež Robert. Po zadetku so se prebudili tudi naši igralci in poskušali priti do priložnosti za zadetek. Predvsem so bili nevarni iz protinapadov in v enem izmed njih je iz leve strani Božičič zadel tudi prečko, vendar se je žoga na nesrečo gostov odbila v igrišče. Kasneje je imel lepo priložnosti tudi Križaj, ki je po lepi povratni podaji Kotnika lepo streljal v dolgi kot, vendar je bil vratar domačih na pravem mestu. Domačini so še vedno pritiskali na gostujočo obrambo z všečno igro in imeli žogo več v svoji posesti, vendar si kakšne resnejše priložnosti do konca polčasa niso več uspeli ustvariti. Ob koncu polčasa so imeli naši igralci še eno lepo priložnost, vendar je domači vratar Murko strel Brezariča v kratki kot uspel zaustaviti.

Drugi polčas so naši igralci sicer začeli bolj podjetno in odločno, vendar pa je že v 53. minuti Petek Timotej poskrbel za novi gol domačih in s pravim evrogolom (bomba v levi zgornji kot)povišal rezultat na 2:0. Po danem drugem golu so igralci Aluminija z disciplinirano igro nadzorovali potek srečanja. Igralci Šenčurja so svoje priložnosti ponovno iskali predvsem v protinapadih. Po levi strani je nekajkrat lepo prodrl kapetan Aljančič in podal v kazenski prostor, vendar do zaključnega strela ni prišlo. Domačini so tudi v drugem polčasu imeli žogo več v svoji posesti ter bili bolj nevaren nasprotnik, vendar jim tretjega zadetka v gostujoči mreži ni uspelo zadeti. Gostje so imeli na sredini drugega polčasa še eno lepo priložnost za znižanje rezultata, ko je po lepi podaji Babiča z desne strani Kotnik z glavo streljal preko gola. Do konca tekme so domači igralci imeli še nekaj priložnosti, predvsem pa so do konca tekme uspešno kontrolirali igro na sredini igrišča.

Na koncu zaslužena zmaga Aluminija z 2:0, saj so bili tokrat pošteno boljši nasprotnik. Našim fantom pa kljub porazu čestitke za borbeno igro v zelo težkih pogojih.

Že jutri pa naše fante čaka nova pokalna preizkušnja, ko se bodo v pokalu Hervis v gosteh pomerili s četrtoligašem Portorož Piranom. Upamo na dobro igro in preboj v naslednji krog.


Nazaj