Ponovno tri točke na domačem igrišču

01.09.2011

Ponovno tri točke na domačem igrišču

GARMIN ŠENČUR – ŠAMPION CELJE 2:1 (0:1)
Kompan 74.(ag), Božičič 82.; Žagar 45.


Garmin Šenčur:
1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Grvala Alen (od 84. Dželadini Nimet), 7 Brezarič Rok, 8 Kotnik Albin (od 86. Koli Ousman), 9 Sviben David (od 65. Čatić Denis), 10 Križaj Nejc, 11 Božičič Dejan.
Šampion Celje: 1 Čretnik Matic, 16 Zamernik Gregor (od 82. Muharemovič Almedin), 15 Kompan Tilen, 11 Petrušič Mario (od 46. Djuranović Bojan), 7 Bodiroža Miroslav, 8 Lazičić Dragan, 18 Leskovar Jernej, 9 Horvat Žan (od 68. Štus Iztok), 17 Vodeb Tim, 10 Kožar Tomaž, 21 Žagar Tadej.

 

 V nedeljo 28.8. so igralci Garmin Šenčurja odigrali drugo tekmo na domačem igrišču v tem tekmovalnem letu. Tokratni nasprotnik je bila ekipa Šampion Celje, ki je novinec v 2. SNL. Gostje so v Športni park Šenčur prišli z zelo dobro popotnico iz prejšnjega kroga, saj so na kolena spravili izkušeno ekipo Dob, ki so jo na domačem igrišču premagali z visokim rezultatom 4:1. Ekipa Garmin Šenčur pa je po porazu v Kidričevem pred svojimi gledalci ponovno želela priti do vseh treh točk.

Tekma se je začela precej mirno, vendar pa so gostje že takoj na začetku tekme pokazali, da so zelo neugoden nasprotnik, ki se lahko kosa z vsako ekipo v drugi ligi. Igra v prvem polčasu se je sicer odvijala predvsem na sredini igrišča, kjer so se igralci obeh ekip borili za prevlado v posesti žoge. V prvem delu prvega polčasa ni prišlo do kakšnih večjih priložnosti, saj so se vsi napadi obeh ekip kot po pravilu zaključili še pred kazenskim prostorom nasprotnika. Po začetnem otipavanju obeh ekip pa so se igralci vendarle prebudili. Gostje so nekajkrat nevarno zapretili iz hitrih protinapadov, vendar pa na srečo domačih do kakšne izrazite priložnosti niso uspeli priti. Kmalu zatem so bili domači igralci nevarni iz prekinitve, ko je do strela z glavo prišel Ajdovec, vendar je žogo poslal nekoliko čez gol gostov. Kmalu zatem se je v priložnosti znašel še Božičič, vendar je vratar gostov  pravočasno iztekel iz vrat in blokiral strel domačega napadalca. Gostje so bili najbolj nevarni s predložki iz bočnih položajev, nekajkrat pa so poskušali tudi s streli iz roba kazenskega prostora.  Pri eni izmed akcij je odlično posredoval domači vratar Šmajd, ki je nevaren strel z glavo s pomočjo vratnice uspel obraniti. Ko so gledalci že mislili, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov, pa je sledil pravi evrogol gostov. Žagar je na približno 30 metrih prejel povratno žogo, si jo lepo namestil na njegovo desnico ter z pravo bombo zadel sam zgornji desni kot domačega gola. Po prvem polčasu tako presenetljivo, vendar zasluženo vodstvo gostov iz Celja.

Takoj na začetku drugega polčasa pa so domači igralci najavili pohod na zmago in nove tri točke na domačem igrišču, saj so svojo igro dvignili na višjo raven in z napadalno igro nasprotnika stisnili na svojo polovico. Bolj odločna in potrpežljiva igra se jim je prvič obrestovala v 74. minuti, ko je po lepem predložku Kotnika iz kota žoga zadela gostujočega branilca in končala v golu gostov. Po danem zadetku je bilo v domači igri opaziti nekoliko nervoze in nezbranosti, kar so gostje izkoristili predvsem s pritiskom na zadnjo linijo domačih, vendar pa si kakšne zrele priložnosti za zadetek niso uspeli priigrati. Kmalu so domači ponovno prevzeli pobudo v igri in želeli zabiti zmagoviti zadetek, gostje pa so v tem času poizkušali predvsem z dolgimi žogami v konico napada. Pritisk domačih je proti koncu tekme vendarle obrodil sadove,  saj je domačim igralcem v 82. minuti uspel popoln preobrat. Aljančič je lepo prodrl po levi strani in s predložkom v sredino zaposlil Božičiča, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru in se lepo otresel dveh branilcev, na koncu pa v prefinjenem slogu matiral vratarja gostov, ki je tako moral še drugič po žogo v svojo mrežo. Takoj po vodstvu domače ekipe pa so imeli svojo priložnost za izenačenje tudi gostujoči igralci, ko je po odbiti žogi v kazenskem prostoru do strela prišel eden izmed gostujočih napadalcev, vendar pa je žogo poslal mimo gola. Domači so po tej akciji tekmo mirno pripeljali do konca in se tako po odličnem preobratu v drugem polčasu veselili novih treh točk, s katerimi so se zavihteli na četrto mesto prvenstvene razpredelnice.

 


Nazaj