Žalosten začetek tekmovanja MNZG U8

15.09.2011

Na igrišču v Velesovem so nas odprtih rok pričakali naši dobri in stari konkurenti, s katerimi smo želeli ustvariti še eno popolno nogometno popoldne. Pa nam ni uspelo. Na koncu smo si bili enotni, da je krivda tudi na naši strani, pristop organizatorjev tekmovanja pa niti približno ni pravi.

Cel teden smo prejemali opozorilna pisma z zveze, da bodo na tekmah maljših cicibanov U8 lahko nastopali igralci, ki bodo imeli športno izkaznico. V našem klubu imamo urejene izkaznice vseh igralcev, manjkata nam dve. Brez izkaznic imamo še igralca, ki sta se letos priključila našemu klubu.

Pred začetkom sta nas, trenerje, sodnika opozorila, da na igrišče ne bo stopil nihče brez izkaznice. A opravljala sta samo svoje delo. Drugače bi kazen doletela njiju.

V naši ekipi eden, v nasprotni ekipi dva igralca. Kljub temu, da vsi izpolnjujejo vse ostale pogoje za nastop. To lahko smatramo kot dokaz, da se organizatorji tekmovanja najmlajših gorenjskih nogometašev ne zavedajo, kako poteka nabor mladih športnikov in kako prav oni doživljajo tekme. Zgleda, da bomo nogometni trenerji morali izobraževanje nogometašev začeti s pojasnili o registraciji igralca, športni izkaznici in prestopnem roku, ko bodo starši prvič pripeljali svojega otroka na stadion. Se morda poraja vprašanje, zakaj prestopni rok pri osemletniku? Pridružil se nam je igralec, ki je lani treniral v drugem klubu, v katerem ima še danes športno izkaznico. Pripeljal ga je njegov prijatelj, ki že nekaj časa trenira pri nas in, domnevamo, uživa v nogometu. Ker se je za NK Šenčur odločil šele ob koncu počitnic, bo moral počakati do naslednjega prestopnega roka. Odgovorni na zvezi so na očetovo vprašanje, kdaj bo lahko zaigral, hladnokrvno odgovorili: "Po 1. januarju 2012." Mogoče, če ga bo takrat nogomet še zanimal. Možno je tudi, da za svoj prejšnji klub ni odigral nobene uradne tekme, saj ta klub ni redno nastopal na tekmah MNZG. Vredno je omeniti, da sta trenerja NK Velesovo v garderobi pustila dva igralca. Torej so za današnjo nogometno izkušnjo prikrajšali tri nadobudneže. In še "njihov" vzrok - izkaznica je urejena, le prejeli je še niso. Pa naj še kdo reče, da to ni vrhunska organizacija. Na ravni Lige prvakov. Čeprav gre za igralce U8.

To vse se je zgodilo na tekmi, ki ni namenjena ničemur drugemu kot otrokom. Rezultat tekme ni pomemben - to so organizatorji zapisali tudi v propozicijah. O tekmah ne vodijo zapisnikov. Klubi ne prejemamo rezultatov tekem. Lestvica za to tekmovanje ne obstaja. Samo po sebi sproži vprašanje: "A so te tekme res namenjene otrokom?"


Nazaj