Šenčurska trdnjava ustavila tudi Belokranjce

22.09.2011

Poročilo s tekme Garmin Šenčur:Bela krajina

Šenčurska trdnjava ustavila tudi Belokranjce

GARMIN ŠENČUR – BELA KRAJINA 2:1 (1:1)
Božičič 16., Brezarič 55.; Pejić 28.

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Rant Roos Žan (od 46. Dželadini Nimet), 7 Brezarič Rok, 8 Kotnik Albin, 9 Sviben David, 10 Križaj Nejc (od 54. Čatić Denis), 11 Božičič Dejan (od 80. Koli Ousman).
Bela krajina: 1 Pašagič Alen, 2 Kovjenić Saša, 17 Vrščaj Tadej, 6 Lazić Igor, 9 Žugelj Gregor, 4 Svilar Goran, 13 Hodžič Anel, 15 Drinić Mario, 16 Adlešič Tomaž, 8 Pejić Anto, 18 Čehić Damir.

V nedeljo 18.9. je Športni park Šenčur ponovno gostil domačo tekmo članske ekipe Garmin Šenčur, ki se je v 6. krogu 2. SNL pomerila z ekipo Bele krajine iz Črnomlja. Gostje so na Gorenjsko prišli še brez osvojene zmage in kar štiri neodločenimi izidi, kar jih je pred tem krogom uvrščalo na predzadnje mesto prvenstvene lestvice. Domači igralci pa so na tretji domači tekmi lovili četrto prvenstveno zmago, od tega tretjo na domačem igrišču.

Prvi polčas se je začel dokaj mirno, saj sta bili na začetku tekme ekipi kar precej zadržani. Igra se je odvijala predvsem na sredini igrišča, kjer so se igralci obeh ekip borili za prevlado na igrišču. Nekoliko bolje je sicer šlo od nog gostom, saj so z nevarnimi podajami za zadnjo linijo domače ekipe poskušali priti v priložnost za zadetek, vendar je zaenkrat domača obramba zdržala nalete gostujočih igralcev. Domačim igralcem se je na trenutke poznala tudi utrujenost od sredinega pokalnega obračuna s prvoligašem, saj jim igra na začetku tekme ni stekla tako kot smo od njih vajeni. Kljub temu pa je ekipa Garmin Šenčur v 16 minuti prišla v vodstvo z 1:0. Po strelu Križaja je do žoge na levi strani prišel Brezarič in v petmetrskem prostoru na prvi vratnici lepo našel Božičiča, ta pa je rutinirano poslal žogo za hrbet gostujočega vratarja  in tako dosegel že tretji gol na četrti prvenstveni tekmi. Po golu so se domači igralci nekoliko prebudili in poskušali prevzeti pobudo na igrišču, kar jim se sicer dobro uspevalo, vendar pa jih je kmalu zatem presenetil gol gostov za izenačenje. V 28. minuti je eden izmed gostujočih igralcev prišel do izgubljene žoge na sredini igrišča in z globinsko podajo lepo našel svojega soigralca Pejića, ta pa je žogo pod roko domačega vratarja mirno v mrežo. Po izenačenju se je igra odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma, pri čemer lahko izpostavimo priložnost Čehića, vendar pa je bil v šestnajstmetrskem prostoru premalo natančen in žoga poslal visoko preko domačih vrat. Polčas se je tako, po ne preveč gledljivi igri, končal z rezultatom 1:1, gledalci pa smo upali na boljši drugi polčas.

In dočakali smo ga. Igra v drugem polčasu je bila precej bolj dinamična in zanimiva, tudi naši fantje pa so pokazali veliko boljši obraz kot v prvem polčasu in tako pokazali kdo je gospodar na domačem igrišču. Počasi in vztrajno so prevzemali pobudo na igrišču, hkrati pa uspešno zaustavljali vse poskuse gostov v napadu. Že v 55. minuti je sledila nagrada za vloženi trud, saj je Brezarič domače popeljal do vodstva z 2:1. Iz desne strani je lep predložek v kazenski prostor poslal Dželadini, tam pa je Brezarič najprej prišel do strela z glavo, ki mu ga je gostujoči vratar še uspel ubraniti, v drugem poskusu pa je bil naš igralec bolj uspešen in s strelom v kratki kot premagal vratarja Pašagiča. V nadaljevanju so za ekipo Garmin Šenčur sledile nekoliko bolj mirne minute, saj so po vodstvu uspeli držati žogo v svoji posesti in nadzorovati potek srečanja. Pri tem so imeli so imeli naši fantje še nekaj priložnosti iz katerih bi lahko dosegli še tretji zadetek, vendar so bili v zaključku akcij premalo zbrani in natančni.

Gostje so se sicer želeli vrniti v igro, pri čemer so svoje priložnosti iskali predvsem z dolgimi podajami v prostor, vendar pa jim domači igralci tega nikakor niso dopustili. Do konca srečanja je sledilo še nekaj polpriložnosti na obeh straneh, vendar do spremembe rezultata ni prišlo.

Tretja domača tekma in tretja domača zmaga ekipe Garmin Šenčur daje slutiti, da bo letos Športni park Šenčur prava trdnjava, kjer bo vsaki gostujoči ekipe zelo težko. Bravo fantje.


Nazaj