Črna sobota za člansko ekipo

26.09.2011

Poročilo s tekme Roltek Dob:Garmin Šenčur


ROLTEK DOB - GARMIN ŠENČUR 3:2 (1:2)
Vuk 7., 85., Simič 74.; Novak 37., Sviben 39.


Roltek Dob:
1 Vezirovič Albin, 20 Đoković Marko, 5 Češnjevar Jan, 7 Goropečnik Simon, 19 Kukavica Armin, 18 Mešanović Denis, 3 Avbelj Aleksander Sašo (od 56. Simič Gal), 8 Mitrakovič Željko, 9 Vuk Goran, 10 Stanko Ladislav (od 78. Gasior Matjaž), 11 Klopčič Mitja ;

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko (od 30. Novak Mihael), 3 Aljančič Janez, 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Rant Roos Žan, 7 Brezarič Rok, 8 Kotnik Albin, 9 Sviben David, 10 Koli Ousman (od 60. Čatić Denis), 11 Božičič Dejan (od 79. Dželedini Nimet).

V soboto 24.9. je članska ekipa Garmin Šenčur v sedmem krogu 2. SNL gostovala v Dobu pri Domžalah pri tamkajšnjem drugoligašu Roltek Dob. Tekme v Športnem parku Dob so vedno veljale za zelo vroča gostovanja, kar se je izkazalo tudi v soboto, ko sta si nasproti stali (pred tekmo) četrtouvrščena ekipa Roltek Dob in drugouvrščena ekipa Garmin Šenčur. Ekipi sta namreč v lepem sobotnem popoldnevu gledalcem »podarili« atraktivno in napeto nogometno predstavo, kjer pa so naši igralci na koncu ostali praznih rok.

Že takoj na začetku srečanja je bilo slutiti, da bomo priča dobri nogometni tekmi, saj so domači že v 7. minuti prišli do vodstva. Po začetni nezbranosti v gostujoči obrambi je do žoge prišel Vuk in zadel za 1:0. Domača ekipa je tako odlično odprla tekmo, vendar pa zgodnji zadetek gostov ni pretirano vrgel iz tira, saj so v nadaljevanju tekme domačim takoj želeli vsiliti svojo značilno igro hitrih podaj, ki jih krasi v dosedanjem delu prvenstva. V prvih minutah prvega polčasa jim to še ni popolnoma uspelo, saj so domači igralci predvsem preko dolgih podaj v konico napada nekajkrat še nevarno poizkušali. V nadaljevanju tekme pa je ekipa Garmin Šenčur prevzela pobudo v igri in do konca polčasa popolnoma dominirala na igrišču z lepo in kombinatorno igro. Sicer so domači imeli v tem času še eno lepo priložnost za povišanje rezultata, ko so po kotu gostov preko Vuka izvedli hiter protinapad, ta je nato v kazenskem prostoru lepo našel prostega Stanka, vendar pa je bil naš bivši igralec pri zaključnem strelu premalo natančen. Ta akcija je očitno streznila naše fante, saj so po tem še bolj pritisnili na nasprotnika in kmalu zatem svojo dobro igro kronali z dvema hitrima zadetkoma. Najprej je v 37. minuti po levi strani v kazenski prostor prodrl Novak (v igro je vstopil le nekaj minut pred tem namesto poškodovanega Babiča) in se pri tem lepo otresel domačega branilca ter žogo poslal v dolgi kot domačega vratarja. Že dve minuti kasneje pa se je v kazenskem prostoru lepo znašel Sviben in s strelom pod prečko Garmin Šenčur popeljal v vodstvo z 1:2. Do konca polčasa so gostje še naprej kontrolirali potek igre in na polčas zasluženo odšli z minimalnim vodstvom.

Če je bil prvi polčas pisan na kožo našim igralcem, pa je bil drugi polčas prava nočna mora za navijače ekipe Garmin Šenčurja. Namreč domača ekipa Roltek Dob je takoj na začetku drugega polčasa najavila juriš na zmago in gostujočo ekipo z izjemno ofenzivno igro popolnoma stisnila na svojo polovico. Pritisk domačih je trajal kar lep čas, kar se jim je obrestovalo v 74. minuti. Takrat je, po enem izmed mnogih kotov domačih, Simič izkoristil predložek v petmetrski prostor in izenačil rezultat na 2:2. Po prejetem golu se je ekipa Garmin Šenčur uspela nekoliko otresti pritiska domačih in pri tem imela tudi lepo priložnost za ponovno vodstvo, vendar pa gostujoči napadalec po močni podaji Čatića iz strani ni uspel dobro zadeti žoge. Pred tem je v domačem kazenskem prostoru prišlo tudi do sumljive situacije, ko je Čatić žogo najprej porinil mimo domačega vratarja in kasneje padel po tleh, vendar pa se je sodnik odločil za rumeni karton napadalcu zaradi simuliranja. Nato pa je sledil ponovni pritisk domačih in šok za goste v 85. minuti srečanja. Po lepi globinski podaji domačega vezista je do žoge prišel hitri Vuk, ki je z lobom iz roba kazenskega prostora popeljal domače v vodstvo s 3:2 in s tem postavil, kot se je kasneje izkazalo, končni izid tekme. Ob koncu tekme so imeli gostje sicer še eno priložnost za izenačenje in osvojitev točke, ko je do žoge v kazenskem prostoru prišel Dželadini, vendar pa mu je veselje preprečila vratnica.

Na koncu čestitke ekipi Roltek Dob za povsem zasluženo zmago, ki se je s temi tremi točkami približala ekipi Garmin Šenčur na tretjem mestu le na 1 točko.


Nazaj