Člani ponovno ostali brez točk

06.10.2011

Člani ponovno ostali brez točk

ŠMARTNO 1928 - GARMIN ŠENČUR 3:2 (1:2)

Prašnikar 8., Podbrežnik 66., Čirić 85.; Brezarič 23./11m, Kotnik 32.


Šmartno 1928:
12 Jozić Nemanja, 2 Omerović Anel, 3 Lenošek Martin (od 44. Hajdari Baškim), 4 Jelen Sebastjan, 5 Obu Jure (od 64. Podbrežnik Dejan), 6 Kolsi Marko Tuomas, 7 Babić Branko, 8 Akamba Mengbwa Hyacinthe, 9 Prašnikar Luka, 10 Bizjak Jaka (od 88. Trop Matjaž), 11 Čirić Denis;

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 2 Babič Darko, 3 Novak Mihael (od 68. Grvala Alen), 4 Kern Dejan, 5 Ajdovec Jure, 6 Rant Roos Žan, 7 Brezarič Rok (od 77. Dželedini Nimet), 8 Kotnik Albin, 9 Sviben David, 10 Pavlin Luka, 11 Božičič Dejan (od 20. Čatić Denis).

Na prvi oktobrski dan se je članska ekipa Garmin Šenčur odpravila še na drugo zaporedno gostovanje. Tokrat so se odpravili nekoliko na vzhod v Šmartno ob Paki, njihov nasprotnik pa je bila tamkajšnja istoimenska ekipa Šmartno 1928. Naši fantje so po nesrečnem, vendar zasluženem porazu v Dobu pri Ljubljani ponovno želeli okusiti slast zmage in zato smo se tokrat nadejali dobrih novic iz gostovanja. Ekipa Šmartnega pa je po visokem porazu v prejšnjem krogu proti vodilni ekipi lige želela dokazati, da je bilo 8 golov v njihovi mreži le naključje in ne kaj drugega, kar je dalo slutiti, da se gledalcem obeta zanimiva nogometna tekma.

Prvi polčas so bolje začeli domači, saj je že v 8. minuti sledil hladen tuš za ekipo Garmin Šenčur, ko je začetni pritisk domačih z golom kronal Prašnikar in Šmartno povedel v vodstvo z 1:0. Po prejetem zadetku so naši fantje kar nekaj časa potrebovali, da so prišli k sebi in šele v drugem delu prvega polčasa so pokazali njihov pravi obraz in nekaj dobre igre, medtem ko so domači celoten prvi polčas poizkušali vršiti pritisk predvsem z dolgimi diagonalnimi podajami v prostor. V 29. minuti je tako gostom uspelo izenačiti. Po strelu iz kota je bil v kazenskem prostoru nad Ajdovcem storjen prekršek in sodnik je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec enajstmetrovke je bil Brezarič, ki je rutinirano »položil« vratarja in zadel za 1:1. Že nekaj minut po izenačenju pa je ekipi Garmin Šenčur uspelo priti v vodstvo, ko je po hudi napaki domačega vratarja do žoge prišel Kotnik in z izjemnim lobom iz približno 30 metrov premagal nesrečnega vratarja. Do konca prvega polčasa je sledilo še nekaj poizkusov na obeh straneh, vendar pa so bili v teh minutah naši igralci boljši in bolj nevarni in z malo več odločnosti v zaključku akcij bi lahko še povišali vodstvo. Polčas se je tako končal z vodstvom gostov z 1:2, pri čemer je celotna situacija na las spominjala na prvi polčas tekme proti Roltek Dobu v prejšnjem krogu in samo želeli smo si, da bo drugi polčas drugače.

Vendar pa na žalost temu ni bilo tako, saj se je ponovila slika iz Doba, ko je ekipa Garmin Šenčur ob polčasu vodila, na koncu pa ostala praznih rok. Domači so namreč takoj od prve minute drugega polčasa pritisnili na gostujočo ekipo in pokazali, da si močno želijo vsaj izenačiti, če ne celo zmagati. Naši fantje pa ob vsem tem niso našli pravega odgovora, saj jim igra nikakor ni stekla tako kot bi si želeli. Domačim se je odločna in požrtvovalna igra obrestovala v 66. minuti, ko je v kazenskem prostoru po podaji Prašnikarja iz približno desetih metrov Podbrežnik uspel premagati gostujočega vratarja in izenačiti na 2:2. Kot da bi jih prejeti zadetek prebudil, so naši fantje po prejetem golu ponovno začeli igrati nekoliko bolje, vendar pa so domači vse nalete gostov več kot uspešno zaustavljali ob tem pa še uspešno pretili z dolgimi podajami v konico napada. Proti koncu tekme pa so domači ponovno zaigrali odločneje in ves trud se jim je poplačal ob koncu tekme, ko je v 85. minuti po lepi podaji iz leve strani Čirić z glavo dosegel zmagoviti zadetek za 3:2.

Na koncu bi lahko rekli povsem identična tekma kot prejšnji teden v Dobu, kjer smo na žalost spet ostali brez točk, vendar pa vse čestitke ekipi Šmartnega za prigarano in zasluženo zmago. Sicer pa Garmin Šenčur še vedno zaseda visoko 3. mesto v 2. SNL, tako da fantje glave gor.


Nazaj