Mladi Šenčurjani odlični na Norveškem

14.10.2011

Mladi Šenčurjani odlični na Norveškem

Med 6. in 9.oktobrom je v Oslu potekal nogometni turnir MTG United for peace (Združeni za mir). Dekleta in fantje iz dvanajstih držav so se pomerili v nogometu in navezali prijateljstva.

Zmagala je ekipa iz Gane, slovenski predstavniki pa so se uvrstili na odlično drugo mesto. Naše barve so v Oslu zastopali Nejc Tominc, Žan Ovnik, Žiga in Žan Celar, Luka Jagodic in Jan Lipar, ki so julija kot gorenjska ekipa zmagali na slovenskem turnirju. Pridružili pa so se jim še najboljši predstavniki iz vsake od ekip, ki so sodelovale na slovenskem turnirju, Žan Jereb, Maxi-Leon Žižek, Žan Prašnikar in Sandi Softić. Ekipo je vodil domči  trener Ljubo Pegan.

Namen turnirja, ki poteka tudi po drugih državah sveta, ker je MTG prisoten s svojimi blagovnimi znamkami, je, da s pomočjo športa ruši predsodke, razlike, rasizem in krepi zavedanje o pomembnih vrednotah človeštva, kot sta mir in svoboda. Lokalni turnirji potekajo v Skandinaviji, Srednji in Vzhodni Evropi, Afriki in Veliki Britaniji. Na njih sodelujejo dečki in deklice stari od 12 do 14 let. Zmagovalne ekipe z lokalnih turnirjev pa so nato povabljene v Oslo na finalni turnir MTG – združeni za mir, ki je le eden dogodkov, ki spremljajo vsakoletno podelitev Nobelove nagrade za mir.


Tu si lahko se pogledate fotogalerijo.

Video o Slovenskem tekmovanju,kjer so fantej osvojili 1.mesto

Video o finalnem turnirju Oslo,kjer so fantej osvojili odlicno 2.mesto


Nazaj