Prve oddane točke na domači trdnjavi

27.10.2011

Prve oddane točke na domači trdnjavi

GARMIN ŠENČUR – KRŠKO 1:1 (1:0)
Brezarič 6./11 m; Lulić 78.

Garmin Šenčur: 1 Šmajd Gregor, 14 Frantar Primož, 3 Aljančič Janez, 4 Rant Roos Žan, 5 Ajdovec Jure, 6 Novak Mihael (od 59. Babič Darko), 7 Brezarič Rok (od 67. Čatić Denis), 8 Kotnik Albin, 9 Križaj Nejc, 10 Sviben David (od 54. Čatić Denis), 11 Božičič Dejan (od 53. Koli Ousman).
Krško: 1 Veličevič Boštjan, 3 Ribič Sašo, 4 Petric Jure, 5 Barkovič Jože, 8 Pilipovič Miroslav, 11 Špelić Josip (od 73. Lazanski Luka), 14 Lulić Armin, 15 Urbanč Dejan (od 59. Drnovšek Miha), 17 Špiler Jure, 20 Slivšek Klemen (od 65. Zupančič Denis), 22 Fabjan Bojan

Po sredini uspešni pokalni predstavni članske ekipe Garmin Šenčur proti Kopru (tekma se je končala z 0:0), so naši fantje v nedeljo 23.10. odigrali naslednjo v jesenskem nizu drugoligaških tekem. Na sporedu je bil namreč 10. krog 2. SNL, to pa pomeni, da so se vsi nasprotniku po enkrat že pomerili med seboj (liga šteje 10 ekip) in da se sedaj vse skupaj začenja znova, ob predpostavki že osvojenih točk v prvih devetih tekmah. V Športni park Šenčur so tako prišli gostje iz Krškega, s katerimi smo se na njihovem igrišču pomerili v 1. krogu tekmovanja. Krčani so se na njihovem igrišču predstavili kot zelo trd in neugoden nasprotnik, saj smo takrat ob veliko boljši predstavi uspeli iztržiti le remi, čeprav bi si glede na prikazano na tisti tekmi zagotovo zaslužili vse tri točke. Prav tako so Krčani v dosedanjem delu prvenstva prejeli le 4 zadetke (dali so jih le 7), kar vsekakor priča o moči njihove ekipe.  Ekipa Krškega je bila pred to tekmo na 4. mestu z le točko zaostanka za drugouvrščeno ekipo Garmin Šenčur. Naši fantje so ob vsem tem odkrito ciljali na vse tri točke na domačem igrišču in pri tem Krčanom vzeti izgubljene točke iz Krškega.

Začetek prvega polčasa je vsekakor potrdil zgornje želje domačih, saj je ekipa Garmin Šenčur takoj v uvodnih minutah pritisnila na goste in že v 6. minuti uspela povesti z 1:0. Po predložku iz kota je do strela prišel domači branilec Frantar, žogi pa je pot do gola z roko preprečil gostujoči igralec in sodnik je upravičeno pokazal na strel iz bele točke. Zanesljivi izvajalec je bil zopet Brezarič, ki je rutinirano zadel za vodstvo domačih. Po prejetem zadetku so se prebudili tudi gostje iz Krškega in poskušali napasti domačo ekipo, vendar pa si izrazitih priložnosti v začetku tekme niso uspeli priigrati. V prvem polčasu je igra sicer potekala predvsem na sredini igrišča brez večjih priložnosti na obeh straneh. Gostje so bili najbolj nevarni iz prekinitev, kar je postalo že njihovo prepoznavno in zaščitno orožje, medtem ko so naši igralci želeli priti do priložnosti predvsem s kombinatorno igro s čim več podajami. Ne eni in ne drugi pa v svojih poizkusih v prvem polčasu niso bili uspešni. Gostje so sicer do najlepše priložnosti v prvem polčasu prišli ravno po predložku iz kota, ko so domači žogo najprej izbili, v drugem poizkusu pa je do strela z glavo prišel eden izmed gostujočih igralcev, vendar je domači vratar Šmajd žogo rutinirano ujel. Ob zaspani igri obeh ekip se je prvi polčas končal z vodstvom domače ekipe z 1:0.

Drugi polčas se je za razliko od prvega začel zelo mirno, saj sta obe ekipi nadaljevali z igro iz konca prvega polčasa, ko so se igralci predvsem borili za prevlado na sredini igrišča. Tudi v drugem polčasu si igralci obeh ekip niso uspeli pripraviti kakšne nevarne oziroma omembe vredne priložnosti, dogajanje na igrišču pa je dalo slutiti, da se bo tekma končala z rezultatom iz prvega polčasa. Potem pa je iz nam neznanega razloga v ospredje moral stopiti sodnik s svojim drugim pomočnikom. V 78. minuti so namreč gostje iz Krškega uspeli doseči zadetek ravno iz prekinitve, ki pa je bil močno sumljiv oziroma po našem mnenju tudi popolnoma neregularen. Gostje so iz strani izvedli prosti strel in žogo poslali na prvo vratnico, kjer je gostujoči igralec najprej z obema rokama porinil našega branilca in prišel do strela z glavo, vendar pa je ta strel domači vratar še uspel ubraniti in žogo odbiti v petmetrski prostor, kjer pa je gostujoči igralec pričakal odbito žogo in jo samo še poslal v prazen gol. Stranski sodnik je takoj signaliziral prepovedani položaj, kar je bilo glede na videno na posnetku tekme popolnoma pravilna odločitev, vendar pa je glavni sodnik po pritisku gostujočih igralcev odločitev stranskega sodnika razveljavil in priznal gol gostom. Vsekakor močno sumljiva situacija, ki je bila razumljiva le glavnemu sodniku in nikomur drugemu. Do konca tekme je bilo še nekaj spornih situacij s strani sodnika, ki je bil nedvomno zvezda nedeljskega popoldneva. Kljub vsej zmešnjavi pa so imeli domači igralci v zadnjih minutah tekme priložnost za vodstvo in končno zmago, ko je po predložku iz prostega strela prišel do strela z glavo prišel Ajdovec, vendar pa je gostujoči vratar njegov strel z zadnjimi močmi uspel ubraniti. Tekma se je tako končala z rezultatom 1:1, s čimer so bili ponovno zagotovo bolj zadovoljni gostje.

Na peti domači tekmi so naši fantje gostom tako v nesrečni tekmi oddali prve točke, saj so do sedaj v Športnem parku Šenčur nanizali same zmage. Kljub temu pa bravo fantje.


Nazaj