Garmin Šenčur za »generalko« odigrali mednarodno tekmo

03.08.2012

Garmin Šenčur za »generalko« odigrali mednarodno tekmo

Članska ekipa Garmin Šenčur pod taktirko trenerja Braneta Pavlina zaključuje priprave pred začetkom sezone 2. SNL 2012/2013. Ekipa je približno mesec in pol močno trenirala in se, seveda tudi preko pripravljalnih tekem, zelo resno pripravljala na letošnje prvenstvo, ki se bo začelo že to nedeljo 5.8. Zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom prvenstva pa je naša ekipa odigrala kar v sosednji Italiji proti zelo močnemu nasprotniku U.S. Lecce, ki bo v naslednji sezoni igral v Serie B oziroma 2. italijanski ligi, še v lanskem letu pa je ta klub igral v najmočnejši italijanski ligi – Serie A, kjer je točke odvzemal tudi najmočnejšim klubom kot je recimo A.C. Milan. Tekma z mednarodnim elementom je bila odigrana v, nam bližnjem kraju, Treviso (Trbiž), kjer je omenjena italijanska ekipa trenutno na pripravah.

Tekma bi se morala začeti ob 17.00, vendar pa so sodniki povzročili, da se je tekma začela s približno 15 minutno zamudo, saj so zaradi administrativnih razlogov prepovedali igranje trem našim igralcem, s čimer smo bili že pred začetkom tekme zelo oslabljeni. Na tekmi tako niso mogli igrati Frantar Primož, Bunderla David in Bernard Stjepanovič.

Kljub začetnim težavam izven igrišča pa se naši fantje niso pustili zmesti in tako so tekmo začeli zelo odločno, pri čemer so v prvem delu prvega polčasa pokazali zelo dobro in všečno igro, s katero so celo nadigrali favorizirane zvezdnike Lecceja. Nato je sledila majhna prevlada italijanske ekipe, kateri pa je nekoliko pripomogel tudi italijanski sodnik z nekoliko pristranskim sojenjem za »domačo« ekipo. Ekipa U.S. Lecce je ob koncu prvega polčasa le uspela streti zelo dober in do takrat tudi učinkovit odpor naših igralcev in tako se je polčas končal z minimalnim vodstvom italijanske ekipe.

Tudi drugi del srečanja so naši fantje začeli dobro, z željo nadoknaditi zaostanek iz 1. polčasa, vendar pa je bil kmalu po začetku 2. polčasa po besednem dvoboju s sodnikom z rdečim kartonom prestrogo in prehitro izključen igralec Garmin Šenčurja. To je naše fante postavilo pred precej zahtevno nalogo, saj so do konca srečanja morali odigrati z igralcem manj. Izkušeni nogometaši Lecceja so to znali izkoristili in tako so v drugem delu prosti desetimi igralci Garmin Šenčurja zabili še 3 gole za končni izid tekme 4:0. Ob tem si lahko le predstavljamo kako bi se tekma končala, če bi za Garmin Šenčur lahko zaigrali vsi naši igralci in če ne bi imeli izključenega igralca skoraj cel drug polčas.

 U.S. LECCE- GARMIN ŠENČUR 4:0 (1:0)

Ekipa Garmin Šenčur je tekmo začela v naslednji postavi: Tilen Žlebnik, Babič Darko, Henry Obiatur, Kern Dejan, Ajdovec Jure, Križaj Nejc, Aljančič Janez, Kotnik Albin, Brezarič Rok, Košnik Anže in Košnik Domen. V nadaljevanju pa so priložnost dobili še naslednji igralci: Luka Jurišič, Mubi Narsej, Žiga Urtl.

Naj omenimo še to, da v nedeljo naše fante v prvem krogu 2. SNL v sezoni 2012/2013 čaka težka preizkušnja z ambicioznim novincem v ligi, z ekipo NK Zavrč. Držimo pesti za dober začetek naše ekipe in lepo vabljeni na nedeljsko tekmo.

 

 


Nazaj