Tri zmage in remi

05.11.2012

Dečki do trinajst lest so v nedeljo gostili ekipo Zarice. Da so tri točke ostale doma, je poskrbel Jan Prestor in postavil končni rezultat 1:0. Že vrsto let se pritožujemo nad slabim kadrom dobrih nogometnih sodnikov na Gorenjskem. Neizkušenost in nezrelost nogometnih sodnikov pa najbolj občutijo mladi nogometaši, ki jim zavirajo učenje nogometa. Namesto da bi nogometna tekma,kjer rezultat ni v ospredju potekala mirno,da bi otroci uživali v nogometu,starši pa z zadovoljstvom gledali svoje otroke kako igrajo nogomet, neizkušeni sodniki poskrbijo,da vse to poteka ravno obratno. Grobi prekrški,udarjanje brez žoge ,da sodnik ne opozarja pravočasno se vse to stopnjuje v nedogled. Namesto nogometa smo včeraj v Šenčurju spremljali ragbi in na koncu še pretep. Da se to zgodi pri dečkih starih do 14 let sodnik preprosto ne mora biti NOGOMETNI sodnik.

Leto starejši nogometaši ki nastopajo v 1. SNL U14,so si z zmago nad Biljami priigrali vstopnico na Nike turnir na katerega se uvrsti osem najboljših ekip z vzhoda in osem z zahoda. V 10. minuti je za vodstvo Veš poskrbel Celjar Tilen,osem minut kasneje pa so preko Celar Žana ,VEŠE vodile 2:0. Domači so sicer izenačili rezultat, oba zadetke je dosegel Kočevar Matic . v 59. minuti pa se je ponovno med strelce vpisal Celar Žan in postavil končni rezultat 2:3.

Kadeti in mladinci so v nedeljo gostili ekipi iz Brd. Tekmi sta bili odigrani na umetni travi v Kranju,zaradi razmočenega terena v Šenčurju. Prvi so na igrišče stopili kadeti, gledali smo atraktiven nogomet domačih, vendar žoga ni hotela v mrežo gostov. Gostje so prekinjali domače napade in z dolgimi žogami skušali priti do zadetka. Tekma se je končala brez zadetkov in delitvijo točk. Da so mladinske tri točke ostal doma,pa je poskrbe Jetmir Puka in v 77. minuti postavil končni rezultat 1 :0. V nedeljo kadeti in mladinci odhajajo na gostovanje k Ljubljanski Svobodi.


Nazaj