Remi za začetek 0:0

17.03.2013

Prvo kolo v 2. SNL spomladanskega dela  je postreglo z derbijem za 4. mesto med ekipama Garmin Šenčur in ekipo Šmartno 1928. Obe ekipi se borita  za 4. mesto. 

Zelo oslabljena domača enajsterica je dokaj uspešno odigrala svoje prvo spomladansko  kolo. Prepoved igranja v  domači ekipi  so imeli štirje kartonirani nogometaši (Kotnik, Kern, Bunderla, Marijan). Poleg tega so poškodovani (Sviben, Jurišić, Ajdinović). Pričakuje pa se tudi pridibitev mednarodnega certifikata za Denisa Selimovića, ki bo s svojo rutino sigurno pripomogel k igri. 

Tako je domača ekipa pričela tekmo z vsega 14 igralci, če odvzamemo še bolnega Henryja pa s 13. 

V prvem polčasu je igra več ali manj potekala med obema 16 m prostoroma. Prva priložnost se je pojavila domačim, a je Stako streljal prek vrat. Sledili sta še dve priložnosti za goste, a se na srečo domača mreža ni zatresla. Za to je skrbel vselej pripravljeni Marinc.

V drugem polčasu se je igra razživela. Najprej je bil nevaren z glavo domači obrambni igralec Ajdovec. Na nesrečo je žoga letela naravnost v vratarja gostujoče ekipe. Sledile so tudi priložnosti za goste. V teh je kraljeval domači vratar Marino Marić. Najprej je obranil solo prodor, nato pa je po prostem strelu gostov še 2x odlično posredoval.

V 34. minuti drugega polčasa je po desnni strani lepo prodrl Košnik, kar pa je glavni sodni  z dolgim oklevanjem označil za simuliranje. 

Sledila je tudi najlepša priložnost na tekmi. Košo je lepo preigral več nasprotnikovih obrambnih igralcev in z desne strani poslal lepo žogo pred gostujoča vrata. Podaja je verjetno presenetila tudi Ladislava, ki je z nekaj metrov meril čez prazna vrata.

Domači trener je nato opravil edino možno menjavo. Košnik si je zaslužil počitek, vstopil pa je vselej pripravljen-delavni in poslušni Mubi. 

Hvala vsem navijačem za obisk. V imenu novinarja al kr že sm vam obljubljamo boljše igre. Podprite nas naslednje kolo. Tekma b o v bližnjih Radomljah in z menoj na čelu vas vabim na tekmo. Igralcem pa malo več strpnosti in razumevanja.

Vabijo  tudi kaznovani, ki pa naslednji krog to niso več.

Pogrešali pa smo pisotnost največjega navijača Šenčurja (ne po cm). Se bo že pojavil - hudič ima zmeraj mlade. Bo že kej "potrmov".


Nazaj