Prva zmaga (2:1)

06.04.2013

Članska ekipa Garmin Šenčur je v tretjem krogu spomladanskega dela prvenstva po dveh remijih končno prišla do zmage. Tekma je bila odigrana na razmočenem igrišču, ki je bil pripravljen v zmožnostih vremenskih razmer. Na tem mestu bi pohvalil domače delavce za pripravo. Prej ko slej pa se bo morala tudi NZS aktivno vključiti v igranje in deligiranje tekem. Klubi v 2 SNL nimajo za preživetje in tekme, ki se igrajo v takih razmerah samo slabijo proračune. Toliko v razmislek veljakom v Ljubljani.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so v 3 minuti po predložku Križaja prvič zapretili. Žal je strel z glavo Dolžana končal mimo vrat. Čez dobro minuto je s prostega strela poiskusil Kotnik. V 17 minuti so prvič zapretili gostje, kar pa za zanesljivega domačega vratarja Marića ni bil problem. Kot se je izkazalo je imel Križaj dober dan in je večkrat peljal na "ringelšpil" bivšega soigraca Keka. Najprej je streljal iz razdalje a žal mimo. V naslednji akciji pa je po lepem driblingu poslal lep predložek, ki ga je v vodstvo spremenil vsestranski Dolžan. Res je igralec, ki lahko teka po Šenčurskem travniku. V 42 minuti so iz prostega strela zapretili tudi gostje.

Drugi del se je začel bolj v drugi prestavi. Sledilo je nekaj menjav na obeh straneh. Pri domačih je najprej  nerazpoloženega  Brezariča zamenjal Stanko, nato pa še Selimovića Marijan. Kasneje se je izkazalo da je "Šoki" prinesel tri točke. V 78 minuti je imel Šenčur lepo priložnost v kateri pa se Babić ni znašel. Po netočni podaji so gostje v protinapadu izenačili. Ko je tekla zadnja minuta rednega dela je Kotko stresel prečko. V izdihljajih tekme pa je že omenjeni Marijan potrdil terensko premoč domačih. S temi tremi točkami se bo lažje zadihalo in upajmo da se bo število točk iz kroga v krog povečevalo. Cilj mora ostati glede na lestvico 4 mesto. Veliko uspešnih iger še naprej!!!


Nazaj