Nove tri točke v domačem brlogu (3:1)

13.04.2013

Na sporedu je bil 19. krog v 2.SNL. Ekipa Garmin Šenčur se je na domačem igrišču pomerila z gosti iz Celja. Nasproti je stala vselej neugodna ekipa Šampiona. Na tej tekmi je svoj prvenec opravil kot tehiko tudi Alibabić Elvir. Vsa pohvala Pajotu.

Tekma se je pričela s premočjo domačinov, le te pa Bine v 3. minuti s prostega strela ni izkoristil.  Sledilo je še več nevarnih akcij domačih pri katerih so bili domačini neučinkoviti. V 18. minuti je bil Dolžan v veliki priložnosti, a je gostujoči vratar prebral njegovo namero. Sledili so številni poskusi domačih, a tudi ostali streli Kotnika, Križaja in Bunderle na žalost niso našli cilja. Bilo pa je še kar nekaj polpriložnosti, a brez uspeha. Prvi polčas se je na žalost domačih navijačev končal brez zadetkov v nasprotnikovi mreži. Kljub temu so se le ti z optimističnimi obrazi napotili v bljižni lokal po nove atome moči.

Prva priložnost v drugem delu je že obradila sadove. Šenčurski Platini-Kotnik je s prostega strela prefinjeno ukanil gostujočega vratarja (1:0).

veselje Kotkota po zadetku

Po tej mojstrovini Kotkota se je ekipa nekoliko povlekla v obrambo in takoj je sledila kazen. Nekoliko kasneje je po strelu od daleč  domači vratar nespretno odbil žogo in gostujoči napadalci so to s pridom iskoristili. Ob tem velja poudarek, da na odbito žogo niso reagirali domači obrambni igralci. Nemalo zatem je Bunderla pobegnil po levi strani, a na žalost zadel samo zunanji del mreže. Čez dve minuti je po izvajanju Kotnika iz kota z glavo lepo zadel Dolžan (2:1). V teku je bila 66. minuta, ko je kot blisk pobegnil Bunderla. Gostujoči vratar ga je nepravilno zrušil in si zasluženo pridelal rdeči karton. V 70. minuti pa so vsi gledalci zaploskali novi mat poziciji domačih. Legendarni kapetan Aljančič je po slalomu, ki se ga ne bi sramoval niti Alberto Tomba, lepo podal pred vrata. Tam je bil zopet pripravljen Dolžan. Takih priložnosti Rok ne zapravlja (3:1).

velika okrepitev neumorno dosega zadetke

Ko je domači strateg v igro poslal še Stankota in Avdića je bil pritisk na nasprotna vrata še večji. Eno izmed situacij je lepo zaključil Avdić, Stanko pa je imel dve priložnosti. Oba sta se pokazala, da sta lahko še kako  nevarna nasprotnim vratarjem. Ob tem pa ne moremo prezreti še klopi, kjer so prav tako odlični igralci. Tudi klop lahko v vsakem trenutku enakovredno zamenja igralce prve postave.

Čestitke in še boljše naprej.

Gremo po nove zmage!!!