Finale mladinskega pokala proti sosedom iz Britofa

18.04.2013
Mladinska selekcija tako kot vse ostale vrstniške ekipe poleg prvenstvenih tekem igra še tekme v pokalnem tekmovanju. Kot člani MNZ Kranj se je naša ekipa pokalnega tekmovanja lotila na ravni Gorenjske kjer je skupaj tekmovalo 10 ekip. V polfinalu so se poleg Šenčurja znašle še ekipe Zarica Kranj, NOGA Britof in Škofja Loka. Razen Zarice so vse ekipe člani 2.SML-zahod vendar pa je tudi Zarica kot ligaš Gorenjske lige senzacionalno upozorila nase z zmago proti Triglavu.
Glede na to, da trener Sedej vodi poleg mladinske še kadetsko selekcijo je eden od privilegijev tudi ta, da je na tekmo lahko vključil igralce obeh moštev. Dogovor z njimi je bil že pred spomladanskim delom sezone tak, da bodo v pokalnem tekmovanju igrali najbolj primerni igralci obeh moštev tisti trenutek. Tako se je na tekmo z Zarico uvrstilo kar 12 kadetov in le 6 mladincev. Sicer je bila začetna enajstirica sestavljena iz 6 mladincev (Hočevar, Selan, Atanasovski, Markišič, Dobnikar, Novak) in 5 kadetov (Tominc, Kern, Celar, Marinko, Vindišar). Vseeno je Šenčur ponudil zelo "pisano" (po letniku) zasedbo.
Odsotni za tekmo so bili predvsem v mladinskih vrstah. Poleg poškodovanih Perdana in Vrtačnika je izostal še Okorn (prepoved).
Tekma je ponudila enakovredno podobo na igrišču obeh moštev, a vseeno bi domači dvakrat lahko prišli do prednosti v uvodnih 30 minutah. Prvič se je v sijajni priložnosti znašel Kern in zadel le vratnico no druga je bila še bolj zrela. Namreč po kombinaciji Markišič-Dobnikar se je slednji sam znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem ga že prelisičil, a na žalost domačih meril za las nenatančno. Ko so navijači obeh moštev misli počasi že usmerjali na odmor med obema polčasema se je zgodil eden od kotov za Šenčurjane in vodilni zadetek. Atanasovski je tako kot že nekajkrat v prvem delu podal uporabno žogo v srce kazenskega prostora tokrat je bil najvišji Markišič in lepo zadel v desni spodnji kot vratarja Zarice.
Drugi polčas se je začel v podobnem stilu kot prvi in nič ni kazalo na vročo končnico srečanja. Trener domačih je izvedel nekaj zamenjav. Vstopili so Jenko, Bašič in Bobnar in nekako z njegovim vstopom so gostje zagospodarili na igrišču. V zadnjih dvajsetih minutah so se kar nekajkrat znašli v lepi priložnosti za zadetek, a na njihovo žalost merili nenatančno. Domačim so povsem popustili in se usmerili le še na protinapade in eden izmed teh je prinesel ob koncu tudi dokončno odločitev. Markišič je lepo pobegnil po levi strani našel sijajno postavljenega Marinka, ki je kljub 60 metrom šprinta zadel lepo pod prečko vratarja gostov. Eksplozija veselja v domačem taboru je pomenila tudi dokončno vdajo Zarice Kranj. Čestitke gostom za borbeno in lepo predstavo, ki pa je ob koncu le prinesla želeno zmago Šenčurju.
Zdaj Šenčurjane čaka finale, kjer bo nasprotnik rival iz sosednjega Britofa torej ekipa NOGA Britof. Termin igranja še ni znan in ga bomo naknadno sporočili tudi na naši klubski strani.
V pričakovanju finala zaželimo veliko uspeha ekipi Šenčurja tudi v prvenstvenem tekmovanju, kjer bomo priča v kratkem še enem dvoboju z Britofom.
Iskrene čestitke fantom za uvrstitev v finale in hkrati spodbuda k temu, da naredijo še en korak, korak k osvojitvi pokala Gorenjske.   

Nazaj