Po brodolomu remi

21.04.2013

Nogometašem Garmin  Šenčurja so se že v petek uresničile želje, ko je bilo igrišče povaljano in s tem veliko bolj ravno. Zato so bili nogometaši še bolj navdušeni nad travnato površino.

V vetrovnem nedeljskem popoldnevu je v začetku domača ekipa pokazala veliko željo po zadetku. Že v 1. minuti je Košnik ogrozil gostujoča vrata. Žal je njegov strel zadel zunanji del mreže. V 9. minuti je projektil Križaja končal mimo leve vratnice gostujočega vratarja.

Sledila je nova priložnost, ki se je končala z upravičeno 11m nad Avdićem. Zanesljiv strelec je bil Marijan. Le kako minuto za tem je svoj strel od daleč poiskusil Đuks a je na žalost gostujoči vratar strel ubranil.

Sledile so temačne minute za domačo ekipo. Najprej so gostje po  predložku iz strani zapretili s strelom z glavo. Na domačo srečo se je le ta odbil od prečke. Nato je po neposrečenem posredovanju Ajdovca sicer objektivni sodnik Damir Skomina prehitro  pokazal na belo točko. Jeseničan v domačih vratih se je zbral in domačo mrežo ohranil nedotaknjeno. Malo pred koncem 1. polčasa so domači izigrali gostujočo obrambo po kateri je lepo (smrtno) podajo Domna zgrešil Stanko.

V drugem polčasu je najprej sledila mat pozicija za Košnika. Izkazalo se je da bo simpatični mladenič te priložnosti v bodoče moral kaznovati. Z več priložnostmi mu bo upajmo tudi uspelo.

Med tem ko se je igra domačih umirila pa so gostje udarili. Po prrostem strelu je Marić žogo na kratko odbil, tam pa razen gosujočih napadalcev, ni bilo domačih obrambnih igralcev.

V teku je bila 64. minuta ko je po lepi akciji cele ekipe Košo lepo podal do Stankota, ta pa se ni najbolje znašel.

Kot kaže bo v naslednijh krogih treba zaupati tudi mlajšim in se zavedati da imena ne igrajo. O tem bo pač odločilo strokovno vodstvo. Predvsem pa se čaka vrnitev Dolžana, Kotnika in Frantarja.


Nazaj