Kadeti in mladinci po poti članov

29.04.2013

V nedeljo 28.4.2013 sta se v športnem parku Šenčur srečala soseda tako na lestvici kot na zemljevidu Šenčur in Britof. Pred tekmo smo pričakovali izenačena dvoboja tako v kadetski kot mladinski konkurenci ne glede na to, da naj bi lestvica pri kadetih kazala na premoč Šenčurja medtem ko je bilo pred srečanjem mladincev ravno obratno. No obe srečanji sta opravičili vsa pričakovanja navijačev o izenačenosti dvobojev. Ob koncu so bili srečnejši gostje iz Britofa, ki so slavili v obeh tekmah. Pri kadetih so izvrstno začeli in v prvem polčasu povedli z dvema goloma razlike, a se domači niso dali in v nadaljevanju Britof stisnili pred njihova vrata. Trud je bil poplačan z dvema zadetkoma in izenačenjem in ko je vse kazalo na to, da bodo Šenčurjani spreobrnili potek srečanja v svojo korist so gostje po naivni napaki domače obrambe zadeli še tretjič in se na koncu veselili minimalne in hkrati krvavo prigarane zmage.

Mladinska tekma je bila polna taktičnih igric obeh trenerjev in ni ponudila vsaj večino srečanja kakšnih posebnih nogometnih užitkov. Gostje so sicer prevladovali in si ustvarili nekaj priložnosti, a lahko zapišemo brez pretiranega učinka. Tudi mladinci Šenčurja so imeli svoje možnosti za dosego zadetka, predvsem iz prekinitev igre, ki pa na žalost številnih domačih privržencev nogometa niso spremenile toka dogodkov. No vse skupaj se je spremenilo v 55. minuti ko so Britofljani povedli po dokaj naključnem zadetku in mirno srečanje pripeljali do konca. Ob koncu so še enkrat zadeli in podvojili svojo prednost.
Derbi je tokrat pripadel Britofu, Šenčurju pa ostane priložnost v finalu pokala Gorenjske, kjer se bodo v torek 7.5.2013 ob 17.30 uri še enkrat medsebojno pomerili z istimi tekmeci. To bo za mladinsko moštvo trenerja Sedeja tekma, kjer si tako trener kot igralci želijo vaše pomoči in podpore ob igrišču.
Vljudno vabljeni!!

Nazaj