Ni tolažbe, kadar točke odnese tekmec

05.05.2013

Po domačem porazu proti Dravinji se je članska ekipa Šenčurja podala na težko gostovanje k drugouvrščenemu Dobu. Ekipa je bila odločena, da popravi vtis z zadnje tekme.

Tekma v pričakovanju dežja se je pričela ob 17.00 uri. Po enakovrednih uvodnih minutah je Šenčur imel priložnost s prostega strela, vendar Kotnik ni bil natančen. Nekaj minut za tem je bilo vroče pred šenčurskimi vrati, kjer pa se domači niso najbolje znašli. Sledilo je obdobje dobre igre Šenčurja in več priložnosti. V 22 minuti so gostje izpeljali lepo akcijo v kateri je sodelovalo več igralcev. S hitrimi podajami so prodrli po boku, vendar pred vrati ni bilo nikogar, ki bi žogo potisnil v domačo mrežo. Nato je po lepem predložku s strani Kerna, Košnik zamudil le za drobec sekunde. Šenčur je imel še dve priložnosti. V prvi Stanko ni najbolje zadel žoge, v drugi pa je veselje Košniku preprečil domači vratar Vezirovič. Ko se je približeval konec prvega polčasa pa šok za goste. Na desni strani nemalo od avt črte so imeli domači prosti strel. Predložek so dobro izkoristili in Lunder je z glavo zadel za 1:0. Ob tem velja omeniti, da je bil ta prosti strel najmanj sumljivo dosojen. Škoda za neizkoriščene priložnosti v prvem delu. Domači so odšli na odmor s prednostjo enega zadetka.

Na začetku drugega polčasa je bil trener gostov Pavlin primoran opraviti prvo menjavo. Na žalost gostujočih navijačev je v garderobi zaradi poškodbe ostal Rok Dolžan. Zamenjal ga je Damir Marijan. V 62 minuti še druga poškodba gostov. Davida Bunderlo je zamenjal Edin Avdić. Ko je bila v teku 66 minuta je vnovič udaril Lunder. Po neuspešnem izbijanju žoge šenčurske obrambe, je domači »veteran«  pospravil žogo v domala prazno mrežo – 2:0. Šenčurju ni preostalo drugega kot da krene v popolno ofenzivo. Že malo po domačem drugem zadetku je Kotnik odlično meril s prostega strela, vendar mu je veselje preprečila prečka. V 72 minuti pa zadetek za Šenčur. Po lepi akciji je Nejc Križaj s kakšnih 17 metrov razparal domačo mrežo – 2:1. Domači vratar je bil nemočen. Sledile so nove obetavne akcije gostov, a brez pravega zaključka. Ko smo vsi čakali na izenačenje pa nova napaka Šenčurja v obrambi. Dolgo podajo domačega vratarja Frantar ni najbolje ocenil. Krcić darila ni zapravil in je rutinirano premagal Marića – 3:1. Pet minut pred koncem je sledila še zadnja menjava. Stankota je zamenjal Henry.

Na koncu žalostna ugotovitev, da brez zadetkov napadalcev ne bo šlo. Kaj nam bodo pohvale za igro. Na žalost vtis ne šteje, ampak točke. Upajmo, da se bo napadalcem odprlo že na naslednji tekmi, ko v Šenčurju gostuje ekipa Krke.


Nazaj