V tretje gre rado

09.05.2013

Mladinci Šenčurja so v finalu pokala Gorenjske v Britofu domačim dobro vrnili za oba letošnja poraza v 2.SML. Kljub temu, da so fantje v povprečju kar precej mlajši pa so prikazali zrelo igro. V postavi Šenčurja je bilo kar 11 nogometašev, ki so člani kadetske ekipe. Ostalih sedem je mladincev in so vsi pričeli v prvi postavi.

In kako je potekala tekma?

0:1 Dobnikar (9 min), kombinacija Markišiča in Zupančiča na levi strani ter ob koncu nesebična podaja v sredino do Dobnikarja. Ta pa je s prefinjenim strelom lepo zaključil akcijo s sicer slabšo levico.

0:2 Atanasovski (14min.), akcija na sredini in podaja na desno proti Dobnikarju, ki izvrstno v igri 1:1 preigra bočnega branilca in z lepo podajo v sredino zaposli Atanasovskega. Robi je z glavo žogo dobesedno zabil v gol nemočnega domačega vratarja.

0:3 Markišič (61 min.), protinapad Šenčurja na levi prek Zupančiča, ki poda globinsko podajo proti Markišiču. Eki se je znašel sam pred vratarjem Krvino in ga z velemojstrovino premagal še tretjič.

1:3 prosti strel na 35 metrih.Visoka podaja pred vrata Matica Hočevarja, kjer je žogo z glavo Rozman-Močnika preusmerjena v mrežo Šenčurja.

2:3 gol iz Sibirije. Ko domači vezist žogo dobesedno nabije v srce16-m prostora, ta brez spremembe smeri ali dotika pade na tla in nepričakovano konča v mreži Šenčurja. Šok za trenerja Sedeja.

Tekma se je s tem rezultatom tudi končala in po besedah trenerja Erika Sedeja je bila to njegova najslajša zmaga. S to zmago so si mladinci priborili tekmo v četrtfinalu pokala Slovenije. Tekmec bo zmagovalec MNZ Koper (verjetno bo to Koper). V ekipi Kopra pa nastopajo tudi nekateri mladinski reprezentanti Slovenije. To bo dodaten izziv za domače fante. Tekma bo v nedeljo 12.05. 2013 v Šenčurju. Navijači vabljeni.

Perdan, Selan, Markišić in Atanasovski pa se z osvojeno lovoriko poslavljajo od mladinskega nogometa. Seveda po koncu sezone.


Nazaj