Člani zajezili Krko

12.05.2013

Članska ekipa Šenčurja je v sobotnem popoldnevu pokazala pravi pristop in dokazala da ni za odpis. Po več tekmah na katerih so prikazali všečno igro pa niso bili nagrajeni za točke je bilo tokrat drugače. Krki so prepustili iniciativo, sami pa so stopili nekoliko nazaj in prežali na hitre protinapade. Taktika se je izkazala za zelo uspešno. Ko so gostje prebili vse obrambne linije in prišli do strela so na koncu naleteli še na razpoloženega vratarja Marića.

Tekma je bila, kot se je kasneje izkazalo odločena že na začetku. Že v tretji minuti so domači povedli. Po lepem prodoru Košnika je Bunderla ustrelil proti gostujočim vratom. Vratar gostov je strel odbil, prisebni Stanko pa je odbitku našel pot v mrežo – 1:0.

                            strelec odločilnega zadetka Stanko Ladislav

Že čez nekaj minut nov poiskus Košnika. Lepo je streljal, vratar Krke pa je s pomočjo soigralcev preprečil povišanje vodstva. Sledilo je tudi nekaj obetajočih akcij za goste. Še najbližje zadetku je bil gostujoči Košnik, ki pa z glavo ni bil natančen. V 33 minuti je prišlo do prve menjave v domači ekipi. Strelca gola za domače Stankota je zaradi poškodbe zamenjal Frantar.

Drugi polčas se je začel z obetavnim prodorom Košnika in malo nenatančno podajo v sredino proti Bunderli. V 60 minuti je s prostega strela poiskusil Kotnik, a je bil nenatančen. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Krka je pritiskala, domači pa so prežali na hitre »kontre«. Tako sta se znašla v priložnostih Bunderla in 2x Košnik. Bundi je s strelom poiskusil z okoli 16 metrov, a čez vrata. Košo pa je dvakrat poiskusil matirati vratarja Krke kar pa mu na žalost ni uspelo. Prišel je tudi čas za menjave. Borbena domača napadalca sta si zaslužila počitek. Košnika je zamenjal Marijan, Bunderlo pa Avdić. V zadnji minuti je znova zablestel Marić in potrdil, da je ključe domačih vrat izgubil in tako vrata pustil zaklenjena. Že v sodnikovem podaljšku je imel lepo priložnost Marijan, a se je izkazal gostujoči vratar. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je svoje atletske sposobnosti pokazal Henry s salto.

Tokrat velja pohvaliti vse fante za izredno disciplinirano in borbeno tekmo. Po tekmi je tudi pomočnik trenerja Pavlina, Darko Grubič povedal, da je bila tekma po pričakovanjih težka in da so fantje odigrali disciplinirano ter zasluženo osvojili tri točke.

S to zmago je strah pred izpadom mimo in ekipa bo zadnja tri kola lahko odigrala sproščeno.

In še o tem kdo pri Košnikovih nosi hlače. Izkazalo se je, da je to mati Tanja.


Nazaj