Dober odpor mladincev

17.05.2013

V sredo 15.5. 2013 se je v športnem parku Šenčur obetala ena pomembnejših tekem šenčurskega mladinskega nogometa v vsej njeni zgodovini. Namreč Šenčurjani so po veliki zmagi v finalu pokala Gorenjske kot predstavnik te regije zastopali gorenjski nogomet na ravni Slovenije. In že na prvem koraku torej v četrtfinalu jih je čakal velik tekmec imenovan Koper. Koper v zadnjih letih predstavlja poleg Maribora, Gorice in Domžal vrh slovenskega mladinskega nogometa in zato je bil izziv za domačine toliko večji. Poleg tega je koprska ekipa sestavljena kar iz štirih reprezentantov Slovenije, kar prinaša tudi reprezentančne obveznosti. Ravno zaradi tega se je tekma igrala šele v sredo čeprav bi po prvotnem načrtu morala biti odigrana v nedeljo 12.5.2013.

Torej Šenčurjani drugič v zadnjih 3 letih kot pokalni prvak Gorenjske in Koper kot gostitelj velikega finala 29.5.2013 v Kopru na Bonifiki.

Srečanje se je začelo kot so vsi pričakovali z močno ofenzivo gostov, ki jih je nekajkrat pripeljala na rob vodstva, a je na začetku dokaj prestrašene domačine v igri držal Hočevar. V nadaljevanju, ko so se igralci Šenčurja otresli pritiska so bili gostje manj nevarni, ne glede na to, da so še vedno imeli posest žoge večino časa v svojih nogah.

Prav nesreča oziroma nespretnost pa sta bila tudi odločilna pri prvem zadetku Kopra, ko je v 36. min. zadel Reja in goste popeljal v minimalno vodstvo. Kasneje je Sedej menjal Marinka za Vindišarja in s tem se je končal tudi prvi polčas.

V nadaljevanju so se domači vse bolj pogumno postavili po robu primorcem, ki pa so vseeno še vedno večino srečanja narekovali ritem. Kljub temu so Zupančič, Puka, Vrtačnik imeli svoje možnosti, a kaj ko je vedno zmanjkalo delček kakovosti. Ob koncu je trener domačih Erik Sedej na igrišče poslal še Jagodic Bašiča, Jenka, Kerna in Straška ter s tem upal na preobrat. A gostje so po grobi napaki domače obrambe prišli v zadnji minuti srečanja do hitrega protinapada in še drugič zadeli. Strelec zadetka je bil Krivičić Marko. Ob koncu lahko čestitamo mladinski ekipi Šenčurja (letnik 94,95 s pomočjo kadetov 96.97) za vse prikazano v pokalnem tekmovanju.

Prav osvežujoče je bilo videti tako motivirane fante iz našega malega Šenčurja kako se spopadajo z eno najmočnejših ekip države moštvom Kopra.

V upanju, da bomo priča še kdaj takemu prestižnemu tekmovalnemu naboju (tekmecu) želimo fantom Šenčurja veliko uspeha v zadnji četrtini prvenstva 2. SKL,SML-zahod. 


Nazaj