Članom ni uspelo pokvariti veselice v Zavrču

18.05.2013

ZAVRČ 1:0 GARMIN ŠENČUR

Strelec: S. Čeh (75)

Zavrč: Fink, S. Čeh, Murko, Kokol, Sambolec, A. Čeh (71 Letonja), Kuserbanj (56 Buzeti), Matjašič, Golubar (88 Dugolin), Kelenc, Benko. Trener: Viktor Trenevski.
Garmin Šenčur: Marić, Obiakor (78 Avdić), Aljančič, Kern, Ajdovec, Selimović, Brezarič (88 Frantar), Kotnik, Košnik (71 Dolžan), Križaj, Bunderla. Trener: Brane Pavlin.

Pred tekmo se je porajalo samo eno vprašanje. Ali bodo domači že po tekmi s Šenčurjem postali prvoligaš? V domačem taboru je vladalo prepričanje o zmagi, Šenčur pa je hotel doliti malo pelina na že vnaprej predvideno fešto. Na dobro pripravljeni zelenici, ki jo je pred tekmo še malo namočil dež, se je obetala dobra predstava. Domači so že od prvega sodnikovega žvižga krenili proti šenčurskim vratom. To so naši fantje tudi pričakovali in se na to tudi dobro pripravili. Potrebno je bilo zdržati prve nalete domačih. Domači so imeli nekaj obetavnih situacij, najlepšo pa so zapravili v 6 minuti, ko se je prvič izkazal vratar Marić. Po približno petnajstih minutah je Šenčur nekako umiril igro in tudi sam začel pogledovati proti domačim vratom. V 22 minuti po prekršku v 16 meterskem prostoru nad Bunderlo samo glavni sodnik ni videl enajstmetrovke. Očitno ni imel toliko poguma, da bi dosodil »penal«. Komentarja stranskega sodnika ob tem raje ne bi omenil. Do konca prvega dela smo videli še nekaj priložnosti na obeh straneh. Domače je zelo uspešno krotil zanesljivi Marić, najlepša za Šenčur pa je po lepem strelu Kotnika končala za las preko vrat. Prvi polčas torej 0:0.

Drugi del se je pričel z zelo enakovredno igro. Domači so postajali iz minute v minuto bolj nervozni. V 71 minuti je prišlo do prve menjave v gostujoči ekipi. Košnika je zamenjal Dolžan. Že čez štiri minute pa šok za Šenčur. Z desne strani je predložek pred vrata poslal Čeh, ker pa mu je žoga ušla čez nogo je presenetila vse prisotne. Po visokem letu je preletela vratarja in končala v dolgem kotu šenčurske mreže. Lahko bi rekli, da je bil zadetek dosežen zelo srečno. Po zadetku so se tudi domači nekoliko bolj osredotočili na branjenje izida in protinapade. Do konca je sledilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, kaj lahko pa bi Bunderla v zadnjih sekundah tekme pokvaril domačo veselico. Le ta se je po zadnjem sodnikovem žvižgu lahko pričela.

                                                         po zmagi so bili vsi deležni dobrot z žara

Na koncu je treba ekipi Zavrča športno čestitati za več kot uspešno sezono in osvojitev naslova v 2.SNL. Veliko sreče in uspehov jim želimo tudi v prvi ligi.


Nazaj